Οικονομία

Δεν επιβάλλεται αναδρομικά φόρος για τους ημιυπαίθριους χώρους

Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στην οποία αναφέρεται και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η μη επιβολή του φόρου αναδρομικά ισχύει και για ημιυπαίθριους οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, είτε αυτοί έχουν υπαχθεί ή πρόκειται να υπαχθούν στη ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, είτε ακόμη κι αν πρόκειται για εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου.

Με τη γνωμοδότηση αυτή “έγινε δεκτό ότι κρίσιμος χρόνος για τη διαπίστωση διαμόρφωσης ημιυπαίθριου ή βοηθητικού χώρου σε χώρο κύριας χρήσης είναι ο χρόνος φορολογίας, δηλαδή ο χρόνος σύνταξης του μεταβιβαστικού συμβολαίου (αγοράς, δωρεάς, γονικής παροχής) ή ο χρόνος θανάτου.

Κατά συνέπεια, δεν είναι σύννομη η επιβολή φόρου σε περίπτωση διαμόρφωσης ημιυπαίθριου ή βοηθητικού χώρου σε κλειστό χώρο ή χώρο κύριας χρήσης σε χρόνο μεταγενέστερο του χρόνου φορολογίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η τελική συμφωνία μεταξύ Τραμπ και φον ντερ Λάιεν για δασμούς, ενέργεια, επενδύσεις – Όλοι οι όροι
Η συμφωνία εξυπηρετεί τα βασικά οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ σε σταθερές και προβλέψιμες εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρεται στο έγγραφο της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, στη Σκωτία 1