Κόσμος

“Έφυγε” ο συγγραφέας – τζόκεϊ

Ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς διεθνώς, ο Ντικ Φράνσις, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Τα θρίλερ του Φράνσις, που κυρίως αναφερόταν στον κόσμο των ιπποδρομιών και γενικά σε ότι έχει σχέση με τα άλογα, έχουν πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίτυπα, αποκτώντας φανατικούς αναγνώστες διεθνώς.

Ως τζόκεϊ ο Φράνσις, είχε κερδίσει 350 ιπποδρομίες μέχρι που μια πτώση και ένας σοβαρός τραυματισμός τερμάτισαν την σταδιοδρομία του το 1956. Έξι χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο από τα 42 μυθιστορήματα του.

Ο Φράνσις από το Οξφορντσάιρ, βόρεια του Λονδίνου, “πολύ σωστά ανακηρύχθηκε” ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς θρίλερ ανά τον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του. Ο συγγραφέας, που ζούσε στα νησιά Καϊμάν τα τελευταία χρόνια πέθανε πλήρης ημερών. Ο γιος του Φέλιξ, δήλωσε ότι η οικογένεια του είναι συγκλονισμένη από το θάνατο του. Η σύζυγος του Ντικ Φράνσις, Μέρι, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 53 χρόνια, είχε πεθάνει το 2000. Ο Φράνσις είχε πέντε εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ένα από τα γνωστότερα μυθιστορήματα του είναι ” Η Τιμή των Κίνλοχ”, ενώ το μυθιστόρημα “Crossfire”, του Ντικ και του Φέλιξ Φράνσις, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2010.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2