Κόσμος

Χωρίς ζημιές ο σεισμός στην Καλιφόρνια

Ο σεισμός που έγινε αργά το βράδυ στην Καλιφόρνια είχε μέγεθος 5,9 βαθμούς και όχι 6, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

 

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 76 χιλιόμετρα από τις ακτές της βόρειας Καλιφόρνιας. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ακτίνα 240 χιλιομέτρων, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές.
 
Στις 9 Ιανουαρίου σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών σημειώθηκε στην ίδια περιοχή προκαλώντας ζημιές 12 εκατομμυρίων δολαρίων στην παραλιακή πόλη Γιουρίκα.
 
Η περιοχή αυτή βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η συγκεκριμένη περιοχή, όπως προκύπτει από ιστορικά στοιχεία, πλήττεται από έναν πολύ ισχυρό σεισμό κάθε 300 ως 400 χρόνια.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή
Τουρκικό F-16 1