Κόσμος

Η Κωνσταντινούπολη “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”

Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις σε επτά διαφορετικά σημεία, η Κωνσταντινούπολη εγκαινίασε την ετήσια θητεία της.

Ο πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν απέτισε φόρο τιμής σε «όλους, όσοι συνέβαλαν στον εξωραϊσμό της Πόλης και στην ομορφιά της, από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο … μέχρι τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ». Ο λόγος του πρωθυπουργού τόνιζε τα στοιχεία που συνδέουν την Πόλη με την Ευρώπη στη μακραίωνη ιστορία της. Υπουργοί Πολιτισμού από είκοσι χώρες και 4.000 προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν. 

Στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης», πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2010, 170 πολιτισμικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν μεγάλες πρωτοβουλίες ανάπλασης και αναστήλωσης μεγάλων ιστορικών μνημείων. Mεταξύ των σχεδίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία Βυζαντινού αρχαιολογικού πάρκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αίγυπτος εμπόδισε το Ισραήλ να σκοτώσει ηγέτες της Χαμάς στο έδαφός της και απείλησε με αντίποινα
Οποιαδήποτε απόπειρα κατά της ζωής ηγετών της Χαμάς σε αιγυπτιακό έδαφος θα θεωρηθεί ως παραβίαση της κυριαρχίας και, κατά συνέπεια, ως κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ
Καπνός μετά από βομβαρδισμό στα σύνορα Ισραήλ - Λωρίδας της Γάζας