Κόσμος

Μ.Ομπάμα: “Η πιο δύσκoλη απόφαση ήταν το Αφγανιστάν”

“Η απόφαση να στείλω 30.000 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν ήταν η πιο δύσκολη που έπρεπε να πάρω”.

 

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
 
“Δεν υπάρχει καμία άλλη από τις ομιλίες που έκανα που να μου έσχισε την καρδιά”, εξήγησε ο Ομπάμα αναφερόμενος στην ανακοίνωση της νέας στρατηγικής του για το Αφγανιστάν στην ομιλία του στην περίφημη Στρατιωτική Ακαδημία του West Point, την 1η Δεκεμβρίου.
 
Ερωτηθείς για το κατά πόσο η απόφαση αυτή ήταν η πιο σκληρή της μέχρι σήμερα προεδρίας του, απάντησε: “απόλυτα”.
 
“Ηταν ίσως η πιο συγκινητική ομιλία μου που έκανα ποτέ. Επειδή κοιτούσα μια ομάδα δοκίμων, ορισμένοι απο τους οποίους θα πρέπει να αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν. Ίσως και να υπάρξουν κάποιοι που δεν θα επιστρέψουν”, πρόσθεσε ο Ομπάμα.
 
Είπε ότι το γεγονός ότι παρακολούθησε τις κηδείες των στρατιωτών που έπεσαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν τον σημάδεψε βαθειά.
 
“Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαθύ. Και έχω μια επίσημη υποχρέωση ως αρχηγός του στρατού να λάβω τις σωστές αποφάσεις», τόνισε ο Ομπάμα.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Απελευθερώθηκε δύναμη ίδια με αυτή που σχημάτισε τα Ιμαλάια – Γιατί είναι μία από τις επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη
Βρετανός σεισμολόγος μιλάει για σύγκρουση των τεκτονικών πλακών Ινδίας - Ευρασίας που απελευθερώνει το 15% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας - Πιο καταστροφικοί οι «ρηχοί» σεισμοί
σεισμός Αφγανιστάν
2