Κόσμος

Peugeot αγοράζει… Mitsubishi;

 

Θα γίνει πραγματικότητα η 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία;

 

Όλα είναι ακόμη ρευστά. Αν και αρκετοί μιλάνε για το μεγαλύτερο deal για την χρονιά που φεύγει.
 
Μόλις σήμερα το πρωί η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την PSA Peugeot Citroen για την “ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας” των δύο ομίλων! Κάπως έτσι αναφέρει το θέμα της…εξαγοράς μεγάλου πακέτου της ιαπωνικής εταιρείας από την γαλλική. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Πεζό αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

 
Οι δύο εταιρίες ήδη συνεργάζονται όσον αφορά τα δίκτυα διανομής οχημάτων και την μελλοντική συμπαραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, ωστόσο εξετάζουν την “εμβάθυνση” της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τον Κάι Ινάντα, εκπρόσωπο της Μιτσουμπίσι.
 
“Συζητάμε πιθανά projects που θα είναι επωφελή και για τις δύο εταιρίες. Μια ενδεχόμενη σύνδεση κεφαλαίων είναι μια από τις επιλογές” υπό διαπραγμάτευση, είπε ο Ινάντα στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική απόφαση.
 
Η Ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei αναφέρει ότι η Πεζό βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Μιτσουμπίσι, η οποία είχε το πρώτο εξάμηνο ζημιές-ρεκόρ, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις της υποχώρησαν.
 
Η Μιτσουμπίσι σχεδιάζει να προβεί στην έκδοση νέων μετοχών αξίας 200-300 δις γιεν (2,3-3,4 δις δολαρίων), και η Πεζό θα εξαγοράσει το 30-50%, ανέφερε το δημοσίευμα.
 
Εάν η συμφωνία προχωρήσει θα δημιουργηθεί η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με συνολικές πωλήσεις 4,45 εκατ. οχημάτων το 2008. Θα πρόκειται επίσης για την μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρίας σε Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αγορά ποσοστού των μετοχών της Nissan από τη Renault το 1999.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Γκραντ Κάνυον καίει επί έναν μήνα: Στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Πρόκειται για τη χειρότερη φωτιάς της χρονιάς στις ΗΠΑ - Καταστράφηκαν πάνω από 50 κτίρια, ανάμεσά τους το μοναδικό ξενοδοχείο της περιοχής - Μεγάλος ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες
Γκραντ Κάνυον
1
Γιατί η Τουρκία φοβάται τα F-35 του Ισραήλ και τα Rafale της Ελλάδας: Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση της Άγκυρας
Η Τουρκία πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει περιφερειακό ρόλο στην περιοχή λόγω του γερασμένου στόλου της πολεμικής αεροπορίας της
rafale 7
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες 2