Κόσμος

ΗΠΑ:Μείωση κατά 17% των εκπομπών

Αυτή θα είναι η πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα.

Μείωση κατά 17% των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τις ΗΠΑ μέχρι το 2020 θα προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος σε σχέση με τις εκπομπές του 2005. Βέβαια δεν ξεκαθαρίστηκε για ποια ποσότητα σε τόνους πρόκειται, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα αποφεύγουν μέχρι σήμερα να δεσμευτούν για μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα προταθεί μείωση κατά 42% των εκπομπών μέχρι το 2030 και ο Μπαράκ Ομπάμα θα πάει στην έναρξη της διάσκεψης στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο μήνα.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα, Ιβο ντε Μπουρ χαιρέτησε την απόφαση του Ομπάμα να παραστεί στη διάσκεψη αλλά εξήγησε ότι οι υποσχέσεις των πλούσιων χωρών δεν είναι αρκετές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ και Λίβανος ξεκινούν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Η Χεζμπολάχ αντιδρά και υπόσχεται αντίποινα
Ο Λίβανος, που είχε προτείνει την έναρξη συνομιλιών από τις 9 Μαρτίου «θέλει κατάπαυση του πυρός πριν» ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και ζητά εγγυήσεις από τις ΗΠΑ
Λίβανος