Κόσμος

Μεζεδάκια κατά τη νέας γρίπης!

 

Περιμένοντας το...εμβόλιο κατά τη νέας γρίπης κάπως πρέπει να προστατευτούν και οι Σέρβοι.

 

Έτσι λοιπόν καταφεύγουν στην παραδοσιακή διατροφή.
 
Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός “σερβικό εμβόλιο”.
Στις λαϊκές αγορές επικρατεί το αδιαχώρητο και όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών πρώτο βρίσκεται το σκόρδο και ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και το κρεμμύδι.
 
Στα εστιατόρια έχει αυξηθεί, επίσης, η κατανάλωση των προϊόντων αυτών. Σε ρεπορτάζ της ιδιωτικής τηλεόρασης “Πίνκ” (Pink) καταγράφεται εστιατόριο στο Βελιγράδι, όπου στο μενού των ορεκτικών προσφέρεται μεζές που ονομάζεται “Αντί – Η1Ν1”.
 
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος μεζές αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από κυδώνια, αχλάδια ή σταφύλια.
 
Το θέμα όμως είναι…ποιος σε πλησιάζει μετά! Κανείς μάλλον.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 24