Κόσμος

Στρατιώτες του ΟΗΕ αγνοούνται στο Σουδάν

Τέσσερις στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης του Νταρφούρ φέρονται ως αγνοούμενοι τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα τέσσερα μέλη της ειρηνευτικής αποστολής είχαν τελειώσει τη βάρδια τους την Κυριακή στη βάση της UNAMID στη Νιάλα (πρωτεύουσα του Νότιου Νταρφούρ) και επέστρεφαν στην κατοικία τους. «Ανησυχούμε βαθιά για την κατάσταση της υγείας τους», ανέφερε ο επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, σε επίσημη δήλωσή του.

Οι στρατιωτικοί φέρονται ως αγνοούμενοι επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα στοιχείο για πιθανή απαγωγή τους. Η UNAMID βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές του Σουδάν για να αποσαφηνίσει την κατάσταση. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των κυανοκράνων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Το Νταρφούρ, περιοχή στο δυτικό τμήμα του Σουδάν βιώνει από το 2003 ένα πολύπλοκο εμφύλιο πόλεμο και έχει γίνει θέατρο από τον Μάρτιο 2009 ενός κύματος απαγωγών των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα και των εκτοπισμένων. Μετά την ανάπτυξή της, την 1η Ιανουαρίου 2008, η UNAMID έχει επίσης γίνει στόχος των θανάσιμων επιθέσεων των οποίων η ευθύνη δεν έχει αναληφθεί από κανένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει την Τρίτη στο ABC μετά την κατακραυγή για το κόψιμο του «Jimmy Kimmel Live!»
Το θρυλικό Jimmy Kimmel Live! «κόπηκε» επειδή ο παρουσιαστής είχε κατηγορήσει την αμερικανική δεξιά πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή, Τσάρλι Κερκ
Ο Τζίμι Κίμελ
Το Ισραήλ κατεδαφίζει τα σπίτια των Παλαιστινίων που σκότωσαν έξι ανθρώπους στην επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ
Μάλιστα το Ισραήλ είχε διατάξει την κατεδάφιση όλων των σπιτιών που χτίστηκαν χωρίς άδεια στην Κατάνα και την Κουμπέιμπα, πόλεις καταγωγής των δραστών
Το σημείο της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ 1