Κόσμος

Πλημμύρες στην Πολωνία – Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού και στη Γερμανία

Το επίπεδο συναγερμού για πλημμύρες αυξήθηκε σήμερα στην περιοχή του Βραδεμβούργου, στα σύνορα με την Πολωνία.

 

Η στάθμη των νερών του ποταμού Οντερ και του παραποτάμου του Νάισε ανεβαίνει γρηγορότερα από ότι έχει προβλεφθεί, ανακοίνωσαν οι αρχές.
 
Η κατάσταση συναγερμού αυξήθηκε από το επίπεδο 1 στα επίπεδα 2 και 3 σε ορισμένες κοινότητες της Γερμανίας λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη γειτονική Πολωνία τις τελευταίες εννέα ημέρες, σύμφωνα με το κέντρο πρόληψης των πλημμυρών στη Φρανκφούρτη της ανατολικής Γερμανίας.
 
Υπάρχουν τέσσερα όρια συναγερμού στη Γερμανία. Μόλις σημάνει το τρίτο, τίθενται σε εφαρμογή διάφορα μέτρα, όπως η συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης των φραγμάτων.
 
Οι αρχές αναμένουν να κηρυχθεί το μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού μέσα στις επόμενες ημέρες στο γερμανικό έδαφος χωρίς όμως να φοβούνται για μεγάλες πλημμύρες, όπως εκείνες του 1997 που οδήγησαν στην αποκατάσταση των φραγμάτων.
 
Οι πλημμύρες στην Πολωνία που προκλήθηκαν από τη μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων και κατά συνέπεια την υπερχείλιση των ποταμών Βιστούλα και Όντερ, προκάλεσαν το θάνατο 15 ανθρώπων.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επικριτής του Τραμπ ο 40χρονος που πυροβόλησε και έκαψε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν - 4 οι νεκροί
Ο δράστης που είναι ένας 40χρονος πεζεναύτης φέρεται να έχει μια πινακίδα με την ένδειξη «Σταματήστε τον Τραμπ» στο σπίτι του - Οι πιστοί στην εκκλησία έπεσαν πάνω σε παιδιά για να τα προστατεύσουν από τα πυρά του ενόπλου που έπεσε νεκρός τους αστυνομικούς
Πυροβολισμοί με νεκρούς στο Μίτσιγκαν