Κόσμος

Αυξήθηκαν οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ

Σημαντική αύξηση των αποπειρών τρομοκρατών για επιθέσεις στο έδαφος της χώρας διαπιστώνει μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, μετέδωσε το CNN.

 

Ο αριθμός των αποπειρών για επιθέσεις στο έδαφος των ΗΠΑ από “εγχώριες” εξτρεμιστικές ομάδες αλλά και ξένες αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους εννιά μήνες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ σε ετήσια βάση, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο μη διαβαθμισμένο μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
 
Το μνημόνιο, που ετοιμάστηκε για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εκτιμά ότι οι εξτρεμιστές στη χώρα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να πλήξουν “εύκολα προσβάσιμους” και πολυσύχναστους στόχους.
 
Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην πλατεία των Τάιμς στη Νέα Υόρκη και τον κατηγορούμενο γι’ αυτήν, Φαϊζάλ Σαζάντ, καθώς και στο Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του το Φεβρουάριο στην κατηγορία ότι σχεδίαζε επιθέσεις στον υπόγειο της Νέας Υόρκης.
 
Το μνημόνιο διανεμήθηκε την 21η Μαΐου, ανέφερε το CNN. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας εξέφρασε ανησυχία για το ρυθμό των αποπειρών για επιθέσεις, σημειώνοντας ότι συμβαίνουν στο έδαφος των ΗΠΑ με “αυξανόμενη συχνότητα”.
 
Τόνισε την τάση οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα να χρησιμοποιούν δυτικούς ως πράκτορες και ηγετικά στελέχη.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν θα δικαστεί ο 35χρονος που δολοφόνησε την 23χρονη Ουκρανή σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα - Κρίθηκε ψυχικά ανίκανος, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια
Ο άνδρας παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, ενώ η δίκη για την κατηγορία του φόνου σε επίπεδο πολιτείας έχει προς το παρόν «παγώσει»
Η στιγμή της δολοφονίας της 23χρονης Ουκρανής
7