Κόσμος

Λυπάται ο Νετανιάχου για το θάνατο των ακτιβιστών

Τη λύπη του για το θάνατο των ακτιβιστών από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ακύρωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ και επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ.

“Δυστυχώς σε αυτήν την ανταλλαγή πυρών τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Λυπούμαστε για αυτήν την απώλεια ανθρώπινων ζωών”, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης του στον Καναδά. Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες “αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους”.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου την Τρίτη θα είχε συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, και να διακόψει την περιοδεία του στον Καναδά προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ. “Ο Νετανιάχου αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στον Καναδά και να επιστρέψει στο Ισραήλ νωρίς” αναφέρεται σε επίσημη ισραηλινή ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης είχε εκφράσει την προθυμία να μεταβεί στην Ουάσινγκτον παρά την κρίση που έχει δημιουργηθεί διεθνώς μετά τη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντος κατά της νηοπομπής “Στόλος της Ελευθερίας” ανοιχτά της Γάζας.

Εξέφρασε δε την “πλήρη υποστήριξή” του προς τον ισραηλινό στρατό. “Ο πρωθυπουργός εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του προς τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις και έχει ζητήσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών”, ανέφεραν συνεργάτες του προς το Γαλλικό Πρακτορείο στην Οτάβα.

Διαβάστε επίσης 
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στον “Στόλο της Ελευθερίας” – Οι ισραηλινοί κρατούν στο σκοτάδι όλη την διεθνή κοινότητα! 
Διεθνής κατακραυγή για την δολοφονία των ακτιβιστών
Διαδηλώσεις παντού κατά του Ισραήλ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς