Κόσμος

Άγριος ξυλοδαρμός γκέι ζευγαριού

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Ιταλία το κύμα επιθέσεων κατά ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο, όταν δυο άνδρες ηλικίας 27 και 31 ετών ξυλοκοπήθηκαν στην Πάδοβα, από τέσσερις νέους που τους επιτέθηκαν όταν τους είδαν να περπατούν χέρι-χέρι.

Μετά τους προπηλακισμούς για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, οι Ματέο και Ενρίκο, δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο και αναγκάσθηκαν να μεταβούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, με τραύματα στα μάτια και στο στόμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Repubblica , το 2009, 80 ομοφυλόφιλοι δέχθηκαν επίθεση στην Ιταλία, αποκλειστικά και μόνο λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Τους πρώτους πέντε μήνες του 2010, οι επιθέσεις ήταν 24.

Η υπουργός Ισότητας, Μάρα Καρφάνια, ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι.

Σε ό,τι αφορά τυχόν νέες πρωτοβουλίες σε νομικό επίπεδο, η Μάρα Καρφάνια ζήτησε από όλους τους βουλευτές να δραστηριοποιηθούν ώστε να εγκριθεί το γρηγορότερο δυνατό ο νόμος κατά της ομοφοβίας, η οποία μπορεί να ηττηθεί μόνο με την ειλικρινή στήριξη όλων.

Η Ίμα Μπατάλια, πρόεδρος του κινήματος Gay Project, σημειώνει ότι τα γεγονότα της Πάδοβας αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μια μαζική και ουσιαστική αντίδραση κατά της ομοφοβίας.

Στη Ρώμη έλαβε χώρα ένα ακόμη συμβάν που συνδέεται με το κύμα ομοφοβίας. Ο τραγουδοποιός Εμίλιο Ρετς, 25 ετών, αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι που είχε νοικιάσει στην περιοχή Πινιέτο, της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, μόλις έμαθε, παρακολουθώντας τηλεοπτικό πρόγραμμα, ότι ο Ρετς είναι ομοφυλόφιλος, του ζήτησε με επιμονή να εγκαταλείψει το διαμέρισμα. Ύστερα από άρνησή του, μπήκε στο σπίτι με αντικλείδι, αφαίρεσε όλα τα προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή και τα εγκατέλειψε, μέσα σε κούτες, στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρουν οι φρικιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό στη Λουιζιάνα - Ο 31χρονος σκότωσε τα 7 παιδιά του και τον ανιψιό του
Εισέβαλε σε 3 σπίτια και πυροβόλησε τα 7 παιδιά του, το ανίψι του και δύο γυναίκες, μεταξύ αυτών και την σύζυγό του - Εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης
δράστης
Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει χάρτη με την περιοχή που έχει υπό τον έλεγχό του στον νότιο Λίβανο
Ο IDF έχει καταστρέψει λιβανέζικα χωριά στην περιοχή, για να προστατεύσουν τις βόρειες ισραηλινές πόλεις από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ ενώ έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε Συρία και Γάζα
Χάρτης του IDF για τον νότιο Λίβανο
Γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία επιβεβαιώνει ότι πλοίo της δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά στα Στενά του Ορμούζ
Εμπορικά πλοία δέχτηκαν πυρά και απειλές από τον ιρανικό στρατό καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ, αφού η Τεχεράνη έκλεισε εκ νέου την κρίσιμη εμπορική οδό μετά από σύντομο άνοιγμα
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν: Ο Τραμπ παραμένει αισιόδοξος για συμφωνία, παγίδα «βλέπει» η Τεχεράνη - «Θα μας χτυπήσουν»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ιρανική αντιπροσωπία να μην μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ - Επικοινωνία του Σεχμπάζ Σαρίφ με τον Μασούντ Πεζεσκιάν - «Η σύγκρουση δεν έχει τελειώσει» λέει ο Νετανιάχου
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Αμερικανοί πεζοναύτες σταμάτησαν ιρανικό πλοίο που προσπαθούσε να «σπάσει» τον ναυτικό αποκλεισμό
Ο Τραμπ σημείωσε ότι το πλοίο βρίσκεται πλέον στα χέρια των δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών - «Κρατάμε το πλοίο και ελέγχουμε τι υπάρχει στο κατάστρωμα», έγραψε
Ντόναλντ Τραμπ
Εκλογές στη Βουλγαρία: Προηγείται ο φιλόρωσος Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με τα exit polls
O Ρούμεν Ράντεφ ήταν πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2026 - Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για όγδοη φορά μέσα σε πέντε χρόνια για τις βουλευτικές εκλογές
Rumen Radev, former Bulgarian president and leader of Progressive Bulgaria coalition, votes during the parliamentary election, in Sofia, Bulgaria, April 19, 2026. REUTERS/Stoyan Nenov TPX IMAGES OF THE DAY