Κόσμος

Ο μικρός Τσάρλι που κατάφερε να συγκινήσει ακόμα και τον Τραμπ – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο μικρός Τσάρλι γεννήθηκε μαχητής... Είναι μόλις 10 μηνών και καλείται να παλέψει για την ίδια του τη ζωή! Η ιστορία του έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ ενώ δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο μικρός Τσάρλι αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια… Τόσο σπάνια που μόλις 16 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο την έχουν. Ο μικρούλης από την Βρετανία γεννήθηκε υγιής κάνοντας τους δυο γονείς του πολύ ευτυχισμένους με τον ερχομό του.

Όμως τα χαμόγελα έσβησαν απότομα όταν ξαφνικά εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω σπάνιας γενετικής πάθησης. Ο μόλις 10 μηνών Τσάρλι δεν μπορεί πλέον να αναπνεύσει μόνος του, να δει, να ακούσει, να κινηθεί ή ακόμη και να κλάψει.

Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν του δίνουν καμία ελπίδα… Οι γονείς του όμως, ανακάλυψαν μια επαναστατική, πειραματική μέθοδο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και θέλουν το μωράκι τους να μεταφερθεί εκεί ώστε να ξέρουν ό,τι πριν χάσουν την μάχη με το θάνατο δοκίμασαν τα πάντα για να την κερδίσουν.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν τους το επιτρέπουν γιατί πιστεύουν ότι ο Τσάρλι δεν έχει καμία ελπίδα, οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι μη αναστρέψιμες και για αυτό ζητούν από τους γονείς να αποσυνδέσουν τον μικρούλη από τα μηχανήματα που τον κρατούν στην ζωή. Οι γονείς του ακολουθούν την νομική οδό και προχωρούν σε ένσταση. Το δικαστήριο όμως δικαιώνει τους γιατρούς και απορρίπτει την ένσταση των γονιών που είναι συντετριμμένοι.

Τότε συνέβη κάτι μαγικό… Ξεκίνησε ένα κίνημα συμπαράστασης στο διαδίκτυο με το hashtag #CharlieGard, το ονοματεπώνυμο του μικρού. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούν μια ακόμα ευκαιρία για τον μικρούλη και ζητούν το δικαστήριο να βοηθήσει τους γονείς και να εγκρίνει το ταξίδι και την ευκαιρία για ζωή για τον μικρό Τσάρλι.

Στο πλευρό των γονιών του και ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όπως και με όποιο τρόπο μπορούν – άγνωστο εάν όντως μπορεί να γίνει κάτι.

Προς το παρόν, οι γονείς του παιδιού περιμένουν το θάνατο του μικρού Τσάρλι… Περιμένουν, δηλαδή, την αποσύνδεση των μηχανημάτων που κρατούν ανοιχτά τα μάτια του Τσάρλι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία από την κακοκαιρία «Benjamin» - Ένας Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην Κορσική
Το θύμα κολυμπούσε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, όταν παρασύρθηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης του ποταμού, που «φούσκωσε» από τις καταιγίδες
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία
Ανάλυση CNN: Η στρατηγική του Πούτιν να χειραγωγεί τον Τραμπ φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των ρωσικών πετρελαϊκών κολοσσών σηματοδοτούν μια στροφή στις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες χαρακτηρίζονταν επί χρόνια από καχυποψία και πολιτικό υπολογισμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Δύο ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας – Αποχώρησαν μέσα σε 18 δευτερόλεπτα
Τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, προκαλώντας την άμεση επέμβαση μαχητικών του ΝΑΤΟ που απογειώθηκαν από την Πολωνία – Το Βίλνιους καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν 5 αμάχους στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας - Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τους δύο γιους της
Η ίδια υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες ζητούσαν επίμονα από την οικογένειά της να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας και επειδή εκείνοι δεν μίλησαν τους πυροβόλησαν
στρατιώτες
Μουσείο του Λούβρου: «Όταν πρέπει να γίνει γρήγορα» – Η χιουμοριστική διαφήμιση του Γερμανού κατασκευαστή του αναβατορίου της ληστείας
Η εταιρεία Böcker, της οποίας ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Λούβρου, αντέδρασε με χιούμορ στα social media, προβάλλοντας τις επιδόσεις του μηχανήματός της… χωρίς να χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας
Ο κατασκευαστής γερανών Boecker γίνεται viral με τη χιουμοριστική διαφήμισή του μετά τη ληστεία στο Λούβρο
Ισπανία: Βρέθηκε μετά από έναν χρόνο το σώμα αγνοούμενου από τις φονικές πλημμύρες της Βαλένθια
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Ισπανία, οι αρχές ανακάλυψαν μέσα στη λάσπη τη σορό ενός άνδρα που αγνοούνταν από την ημέρα της τραγωδίας
Ένας εθελοντής καθαρίζει έναν δρόμο που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες στην Ισπανία