Κόσμος

Ρεπουμπλικανοί εναντίον Τραμπ για τις επαφές του γιου του με την Ρωσίδα δικηγόρο

''Χοντραίνουν'' τα πράγματα στις ΗΠΑ με την υπόθεση των επαφών του γιου του Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο έμπιστη του Πούτιν. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και τείνουν να πάρουν την μορφή ''χιονοστιβάδας'' που θα παρασύρει στο διάβα της την προεδρία των ΗΠΑ. 

Χθες, η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, δήλωσε ότι θέλει να καλέσει όσο το δυνατόν συντομότερα τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.

Παράλληλα η Επιτροπή διεξάγει και άλλες έρευνες τη σχέση της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ με την Ρωσία.

Και Ρεπουμπλικανοί εναντίον Τραμπ

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής και γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Τσακ Γκράσλεϊ, ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση χθες να μάθει πώς επιτράπηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ρωσίδας δικηγόρου.

Σε επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο Γκράσλεϊ σημείωσε ότι η έγκριση για να ταξιδέψει η δικηγόρος, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια στις ΗΠΑ είχε ημερομηνία λήξης τις 7 Ιανουαρίου 2016, και η αίτησή της για παράταση είχε απορριφθεί, είπε το γραφείο του Γκράσλεϊ σε δήλωση.

Στο ”φως” οι επίμαχες συνομιλίες

Ο γιός του Τραμπ δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων χθες όταν δημοσιοποίησε μια σειρά ηλεκτρονικών μηνημάτων που αντάλλαξε πέρυσι με την Ρωσίδα δικηγόρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία έφερε το θέμα στο φώς, η δικηγόρος Ναταλία Βεσελνίτσκα ισχυρίστηκε ότι αντιπροσωπεύει τη ρωσική κυβέρνηση και θέλει να του δώσει πληροφορίες που θα βλάψουν την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Ο Τραμπ τζούνιορ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τη Ναταλία Βεσελνίτσκα, αλλά είπε ότι εκείνη ενδιαφέρθηκε περισσότερο να συζητήσει για τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, σε ανεξάρτητες εξελίξεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας και Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλι είπε σε ακρόαση χθες ότι είχε αποστείλει πάνω από είκοσι επιστολές ζητώντας πληροφορίες, είχε παγώσει στη Γερουσία τη διαδικασία έγκρισης υποψηφίων για κυβερνητικές θέσεις ώστε να ασκήσει πίεση για την λήψη απαντήσεων, και είχε συναντηθεί με προσωπικό από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ρόμπερ Μόλερ, ο οποίος διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Khabarovsk: Καθελκύστηκε το πιο φονικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Μπορεί να εκτοξεύει πυρηνικές τορπίλες Poseidon
Το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό μέχρι και 120 μέρες ενώ φέρει τορπίλες Poseidon που αποκαλούνται «τορπίλες της μέρας της κρίσεως»
Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk
Νέο ταπεινωτικό πλήγμα για τον Άντριου: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε να του αφαιρεθεί και ο τελευταίος στρατιωτικός του τίτλος
Διατηρούσε μέχρι τώρα τον βαθμό του αντιναυάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό, τον οποίο είχε κρατήσει μετά την παραίτησή του από άλλα στρατιωτικά αξιώματα το 2022 λόγω του σκανδάλου Επστάιν
Πρίγκιπας Άντριου και Βασιλιάς Κάρολος
Ακόμα ένα μπλόκο της δικαιοσύνης στην ανάπτυξη Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ - Αναμένει την τελική απόφαση ο Τραμπ
Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Όρεγκον, Τίνα Κότεκ, χαρακτήρισε την απόφαση «νέα επιβεβαίωση της δημοκρατίας μας και του δικαιώματός μας να κυβερνάμε εμείς»
Τραμπ
Για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 32χρονος Άντονι Γουίλιαμς για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία
Νωρίτερα η υπουργός Μεταφορών Χάιντι Αλεξάντερ δήλωσε ότι ο 32χρονος Βρετανός δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες ασφαλείας
Αστυνομία μετά την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο στη Βρετανία