Κόσμος

Τουρκία: 17 τραυματίες από έκρηξη σε όχημα του στρατού

Δεκαεπτά στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία από την έκρηξη βόμβας. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η βόμβα είχε τοποθετηθεί από μέλη του ΡΚΚ σε δρόμο που θα διερχόταν όχημα του τουρκικού στρατού 

Το όχημα περνούσε από τη συνοικία Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράν και το Ιράκ, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ανέφερε ο στρατός και προσέθεσε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Αρχικά ανακοινώθηκε ότι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αλλά σε μεταγενέστερη ανακοίνωση διευκρίνισε ότι κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά.

 

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984 και στη σύγκρουση αυτή έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι. Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ το έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Η εκεχειρία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των ενόπλων κατέρρευσε τον Ιούλιο 2015 και στη συνέχεια το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας γνώρισε τα σοβαρότερα περιστατικά βίας από την έναρξη του ένοπλου αγώνα των Κούρδων. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 8
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6
3 νεκροί στην Ιταλία από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού καντίνας - Στο νοσοκομείο αρκετοί με συμπτώματα
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι πλανόδιοι που πούλησαν τα ύποπτα τρόφιμα στους ασθενείς - Μία 38χρονη, μία 45χρονη και ένας 52χρονος έφυγαν από τη ζωή μετά από κατανάλωση γουακαμόλε και σάντουιτς με μπρόκολο
Ασθενοφόρο 4