Κόσμος

Οργή στην Κύπρο για τον Άιντε – Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις ζητά ο Αρχιεπίσκοπος

''Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν'', δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να ζητήσει την απομάκρυνση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε . 

Είπε επίσης ότι «μετά από τις αιχμές που έχει αφήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αν έχει λίγη ευαισθησία τουλάχιστον θα έπρεπε (ο κ. ‘Αιντα) να απομακρυνθεί. Φαίνεται όμως ότι έχει στόχους και εννοεί να συνεχίσει για να πετύχει εκείνο που θέλει».

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό πρέπει να τερματιστούν και να αρχίσουν υπό άλλη μορφή. Όπως υποστήριξε «ο διάλογος θα πρέπει να αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικά λειτουργικού, βιώσιμου και σωστού κράτους, χωρίς βέτο. Εάν θα υπάρχουν βέτο στη λύση -τόνισε- τότε αυτή δεν θα λειτουργήσει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση πως όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο Κυπριακό «η λύση θα αφορά όχι διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά συνομοσπονδία».

Πρόσθεσε πως, εάν η τουρκική πλευρά όντως επιθυμεί να επιτευχθεί ένα σωστό κράτος, πρέπει να εργαστεί γι’ αυτό, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένα κατασκεύασμα, το οποίο θα καταρρεύσει και θα βρεθούμε ενώπιον χάους». Επίσης, έθεσε το ερώτημα, εάν είναι βιώσιμη η ομοσπονδία που θα προκύψει από όσα συμφώνησαν ως τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Κύπρου στο διάλογο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το προσχέδιο για την ειρήνη προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία για 15 χρόνια
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω WhatsApp, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να παράσχει εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία για χρονικό διάστημα που θα φτάνει τα 50 χρόνια
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα – Η εκεχειρία στη Γάζα στο επίκεντρο
Ο Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) στην κατοικία και κλαμπ του, το Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ