Κόσμος

Σε ”αναμμένα κάρβουνα” ο Τραμπ – Καταθέτει ο γαμπρός του για τις σχέσεις με την Ρωσία

Στις επιτροπές του Κογκρέσου θα καταθέσει ο γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Τζάρεντ Κούσνερ θα βρεθεί αύριο της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας
 

Ο συνήγορός έκανε επίσης ότι την Τρίτη θα καταθέσει και στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Θα ερωτηθεί σχετικά με τις επαφές με Ρώσους κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ανάμεσά τους ο διοικητής μεγάλης ρωσικής τράπεζας, ο πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και μία ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε ο μεγάλος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας τον Ιούνιο 2016.

«Θέλουμε να μάθουμε εάν αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και αν υπάρχουν και άλλες», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, δημοκρατικός της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Χωρίς αμφιβολία, θα πρόκειται για την πρώτη από σειρά συναντήσεων», είπε.

Ο νέος διευθυντής ενημέρωσης του Λευκού Οίκου Αντονι Σκαραμούτσι εξέφρασε, με δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, την επιθυμία να είναι «η τελευταία φορά που θα είναι υποχρεωμένος να μιλήσει για την Ρωσία».

Οσο για τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας για να δώσουν την δική τους εκδοχή των γεγονότων στους γερουσιαστές.

Και οι δύο διαπραγματεύονται για να δώσουν στην επιτροπή κάθε έγγραφο σχετικό με τις επαφές τους με την Ρωσία και για να καθορίσουν τις παραμέτρους της κατάθεσής τους ενώπιον της επιτροπής, αρχικά ιδιωτικά, πριν από μία ενδεχόμενη δημόσια ακρόαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο μελών της επιτροπής, του ρεπουμπλικανού Τσακ Γκράσλεϊ και της δημοκρατικής Νταϊάν Φάινστάιν.

Μία συνεδρίαση για την Ρωσία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη στην επιτροπή Δικαιοσύνης, αλλά η συμμετοχή των δύο ανδρών που έχουν προσκληθεί δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η επιτροπή μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τους αναγκάσει να παρευρεθούν.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος