Κόσμος

Αυξήθηκε το 2016 το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας στο Πεκίνο

Το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας αυξήθηκε κατά σχεδόν 25% στο Πεκίνο το 2016, τον πρώτο χρόνο κατά τον οποίο η Κίνα υιοθέτησε πλήρως την πολιτική των δύο παιδιών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο αριθμός των μητρικών θανάτων έφτασε σε 10,83 ανά 100.000 γεννήσεις, αυξημένος κατά 24,6% από το 2015, σύμφωνα με έκθεση για τις συνθήκες υγείας στο Πεκίνο που εξέδωσε η δημοτική επιτροπή υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού.

Το 2016 η Κίνα επέτρεψε σε όλα τα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά. Το 2013 είχε επιτραπεί στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί εάν ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε αδέλφια. Η τελευταία αλλαγή τερμάτισε την πολιτική του ενός παιδιού, που εφαρμόστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2016 καταγράφηκαν στην Κίνα 18,67 εκατομμύρια νέες γεννήσεις, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 11% σε σχέση με το 2015. Μεταξύ των νέων γεννήσεων, το 45% ήταν δεύτερα παιδιά.

Ο Γκάο Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της επιτροπής υγείας του Πεκίνου, δήλωσε ότι οι γυναικολογικές υποδομές στην πόλη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση των γεννήσεων, γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους για το υψηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλος παράγοντας είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός γυναικών, κυρίως σε μεγάλη ηλικία και με μεγαλύτερες πιθανότητες περιπλοκών, αμελούν τον τακτικό προγεννητικό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι