Πολιτική

Ένοχος ο Τάσος Μαντέλης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Siemens

Ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης για σκέλος της υπόθεσης της Siemens από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας πριν από λίγο.

Ένοχοι κρίθηκαν και το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς. Ο Ηλίας Γεωργίου κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ ο Αριστείδης Μαντάς για απλή συνδρομή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας λόγω παραγραφής.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε την Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο και τον κουμπάρο του Τάσου Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη, λόγω έλλειψης δόλου.

Η υπόθεση αφορά σε δύο εμβάσματα ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων(200.000 γερμανικά μάρκα το 1998 και 250.000 γερμανικά μάρκα το 2000), που φέρονται ότι προήλθαν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Σημειώνεται πως με δήλωση του ο Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος έχουν ήδη παραχωρήσει στο Δημόσιο 230.000 ευρώ, προσπαθώντας να μειώσουν τις ποινικές συνέπειες. Ποσό που αντιστοιχεί στα 450.000 γερμανικά μάρκα. Από αυτά οι 175.000 βρίσκονται δεσμευμένες σε λογαριασμό του Τσουγκρανη στην Ελβετία οι υπόλοιπες 55.000 έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το Δικαστήριο αποφασίζει τώρα εάν στους 3 καταδικασθέντες θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά κι αν θα υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου τα 2 μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω της επιστροφής στο Δημόσιο των χρημάτων της δωροδοκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 6
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 16
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ