Κόσμος

Εθελοντές πυροσβέστες έβαζαν… φωτιές για να αμείβονται για την κατάσβεση

Μια ακόμη απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πρόκληση πυρκαγιών. Στην γειτονική Ιταλία, συνελήφθησαν για εμπρησμούς... εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι όπως είπαν το έκαναν αυτό για να λαμβάνουν την αμοιβή όταν βοηθούν στην κατάσβεση.

Μάλιστα τηλεφωνούσαν στην έκτακτη γραμμή για βοήθεια, προκειμένου να ”τσεπώσουν” τα 10 ευρώ/ώρα που προβλέπονται για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση.

Οι αστυνομικοί στο Ντιστακαμένο ντι Σάντα Κρότσε Καμερίνα συνέλαβαν τον αρχηγό της σπείρας, την ώρα που μαζί με άλλους συνεργούς του μετέβαιναν σε κάποιο δασικό σημείο για να ξεκινήσουν μία πυρκαγιά, την οποία άλλα μέλη της σπείρας επεσήμαιναν στις αρχές, ώστε οι συνεργοί τους να σπεύδουν επί τόπου με τις βοηθητικές υδροφόρες και οχήματα και να εισπράττουν την αποζημίωση για τη συνδρομή τους στις κατασβεστικές επιχειρήσεις.

Και οι 15 κατηγορούμενοι προέρχονται από την επαρχία της Ραγκούζας και έχει διαταχθεί έρευνα εναντίον τους για εξαπάτηση του ιταλικού κράτους και κάποιοι εξ αυτών για δόλιο εμπρησμό.

Οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψή τους οφείλονται στην καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η τοπική πυροσβεστική διοίκηση της Ραγκούζα, έπειτα από τις υποψίες που κίνησε η ανώμαλη έκρηξη τόσου μεγάλου αριθμού εστιών πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή και η συγκριτικά μεγαλύτερη συμμετοχή μίας συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών στις επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν