Κόσμος

Βρετανία: Τραπεζογραμμάτια… απαγορευμένα για χορτοφάγους

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει τον τρόπο παραγωγής των νέων πλαστικών τραπεζογραμματίων παρά τις ανησυχίες κάποιων χορτοφάγων και θρησκευτικών ομάδων για ίχνη από ζωικό λίπος στη σύστασή τους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι η μόνη εναλλακτική λύση για τα τραπεζογραμμάτια από πολυμερές είναι να χρησιμοποιήσει πιο ακριβά χημικά από φοινικέλαιο και ότι οι προμηθευτές της δεν μπορούν να δεσμευθούν πως θα χρησιμοποιούν μόνο φοινικέλαιο που παράγεται με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Πάνω από 130.000 άνθρωποι υπέγραψαν πέρυσι τη διαδικτυακή αίτηση που καλούσε την κεντρική τράπεζα να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζωικά προϊόντα στα τραπεζογραμμάτια, καθώς εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες ζωικού λίπους από βοοειδή και πρόβατα στο πρώτο πλαστικό τραπεζογραμμάτιο των πέντε λιρών.

Κάποιοι ινδουιστικοί ναοί και καφέ για χορτοφάγους αρνήθηκαν να δεχθούν το νέο τραπεζογραμμάτιο, το οποίο απεικονίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και το οποίο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, είναι πιο ανθεκτικό και δυσκολότερο να παραχαραχθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
28