Ελλάδα

Προσωρινό ”φρένο” από το ΣτΕ στα έργα κατασκευής οκτώ αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών

Προσωρινό «φρένο» έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στα έργα κατασκευής οκτώ αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών στη περιοχή Καφηρέα του Δήμου Καρύστου Εύβοιας.

Με προσωρινές διαταγές του προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου, Ιωάννη Γράβαρη, «μπλόκαραν»-προς το παρόν- τα έργα. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας έχει προσφύγει ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας και τρεις κάτοικοι της Καρύστου κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και κατά 27 αποφάσεων του με τις οποίες προβλέπεται η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων. Με τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των επίμαχων αιολικών πάρκων, όπως και οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία τους.

Στα 8 αιολικά πάρκα  προβλέπεται η εγκατάσταση  73 ανεμογεννητριών οι οποίες θα παράγουν 167,9 MW, η κατασκευή υπογείου δικτύου  μέσης τάσης 20MW και η κατασκευή τριών σταθμών ανυψωτικής τάσης 20/150 KV  στις θέσεις Αμυγδαλέα, Αντιά και Πλατανιστός της Καρύστου.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι τα οκτώ αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000, χαρακτηρισμένη ως τόπος Κοινοτικής σημασίας και ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.

Στις προσωρινές διαταγές του, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, αναφέρει : «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock
Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Εφετείο: Η επίθεση που σχεδίαζε ο 89χρονος για 1 χρόνο και η απόδραση στην Ιταλία – Έπαιρνε σύνταξη 2600 δολαρίων από τις ΗΠΑ
Στον 89χρονο, είχε γίνει εμμονή το γεγονός οτι δεν έβγαζε σύνταξη απο το ελληνικό κράτος, δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση και θεωρούσε συνυπεύθυνη και την ελληνική Δικαιοσύνη
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα 43