Κόσμος

Ελβετίδα ήθελε να καταταγεί στο ISIS μαζί… με το 4χρονο παιδί της – Την εμπόδισε η ελληνική αστυνομία

Στην Συρία επιχείρησε να μεταβεί μια 30χρονη Ελβετίδα προκειμένου να ενταχθεί στον ISIS, η οποία ωστόσο συνελήφθη από τις Ελληνικές αρχές αφού πέρασε από την χώρα μας. Σύμφωνα όμως με τις αρχές της Ελβετίας η γυναίκα ταξίδεψε παράνομα μαζί με... το 4χρονο παιδί της, για να γίνει μέλος των τζιχαντιστών.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (OAG) ανέφερε ότι διαθέτει αποδείξεις πως τον Δεκέμβριο του 2015 η γυναίκα ταξίδεψε παράνομα με το τετράχρονο παιδί της από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, με σκοπό να μεταβεί στη Συρία μέσω Τουρκίας για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι ελληνικές αρχές την εμπόδισαν να συνεχίσει το ταξίδι της και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης τον Ιανουάριο του 2016.

«Η παρούσα απαγγελία κατηγοριών πρέπει να ειδωθεί μέσα στο συνολικό πλαίσιο της αυστηρής πολιτικής της OAG… να διώκονται όλοι οι ταξιδιώτες για τον τζιχάντ [ιερό πόλεμο]», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η OAG.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS