Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μακελειό στο Νέο Μεξικό! Μπήκε στη βιβλιοθήκη κι άνοιξε πυρ

Μακελειό στο Νέο Μεξικό! Μπήκε στη βιβλιοθήκη κι άνοιξε πυρ

Τρόμος και πανικός σε βιβλιοθήκη μικρής πόλης της πολιτείας του Νέου Μεξικού. Άνδρας εισέβαλε κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες ο απολογισμός.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:00 μ.μ. τοπική ώρα χθες (1:00 π.μ. Τρίτη, ώρα Ελλάδας). Ο δράστης της επίθεσης στη δημόσια βιβλιοθήκη Κλόβις – Κάρτερ της μικρής πόλης Κλόβις συνελήφθη.

Η Βανέσα Αγκουίρε, που ήταν στη βιβλιοθήκη τη στιγμή της επίθεσης μαζί με τον γιό της, είπε στην τοπική εφημερίδα The Eastern New Mexico News ότι μπήκε ένας άντρας και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

“Έγιναν όλο τόσο γρήγορα. Το βάλαμε στα πόδια αμέσως. Η τσάντα μου είναι ακόμα εκεί μέσα”, είπε η γυναίκα.

Video που ανέβασε χρήστης του Facebook δείχνει τη στιγμή που αστυνομικός οδηγεί έναν νεαρό άνδρα με χειροπέδες έξω από τη βιβλιοθήκη. Ο νεαρός άνδρας αυτός είναι ο δράστης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία είχε περικυκλώσει το κτίριο της βιβλιοθήκης για πάνω από μία ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία ούτε των θυμάτων ούτε του δράστη. Δεν έχουν γίνει γνωστά επίσης τα κίνητρα της επίθεσης.

Το Κλόβις, μια κυρίως αγροτική κοινότητα με 40.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 306 χλμ ανατολικά της Αλμπουκέρκι κοντά στα σύνορα με το Τέξας.

Περίπου 13 χλμ δυτικά της κωμόπολης βρίσκεται και η αεροπορική βάση Κάνον, όπου στεγάζεται η 27η Πτέρυγα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις