Ελλάδα

Το Ίδρυμα Μπούμπουρα θα χτίσει εκκλησία στην Βουδαπέστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του κ. Παντελή Μπούμπουρα, -προέδρου του ομώνυμου Ιδρύματος και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία- με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σχετικά με την κατασκευή εκκλησίας στις εγκαταστάσεις της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία που πρόκειται να λειτουργήσουν στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας παραχώρησε ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο της πρωτεύουσας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναγνωρίζοντας με αυτό το τρόπο την συμβολή της Ορθοδοξίας στην ιστορία και την σημερινή εικόνα της χώρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε τις προηγούμενες  μέρες στη Βουδαπέστη, ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας προκειμένου να «παραλάβει» το δωρισθέν κτιριακό συγκρότημα.

Στο διάστημα αυτό πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, μεταξύ των οποίων και με τον κ Μπούμπουρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας Αρσένιος, έγινε η πρώτη συζήτηση σχετικά με την κατασκευή του ναού που πρόκειται να αναλάβει το Ίδρυμα Μπούμπουρα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου έργου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Καμπανάκι» Παπαστεργίου για social media: Τα παιδιά μας κινδυνεύουν – Έρχονται απαγορεύσεις και περιορισμοί ανάλογα με την ηλικία
«Κινηθήκαμε με τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Δανία προκειμένου η Ευρώπη συνολικά να νομοθετήσει ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Κινητό με εφαρμογές των social media 22