Κόσμος

“Βούτηξαν” και αντίκρισαν… ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου με 23 νεκρούς [pics]

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών. Μάλιστα το υποβρύχιο ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά τον έναν αιώνα που έχει περάσει από "πάνω του".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά πάσα πιθανότητα το ναυάγιο θα έχει και μια… μακάβρια ακόμα ανακάλυψη, δηλαδή τις σορούς των 23 μελών του πληρώματός του.

Η χρήση υποβρυχίων, που αναφέρονται συχνά ως U-boats, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να παρενοχληθούν οι βρετανικές εμπορικές διαδρομές στη θάλασσα της Μάγχης και στη Βόρεια Θάλασσα ήταν ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής πολεμικής τακτικής.

navagio ipovrixio
Reuters

Τα 93 γερμανικά U-boats, που στάθμευαν σε βελγικά λιμάνια, βύθισαν περισσότερα από 2.500 πλοία αλλά αποτέλεσαν και τα ίδια στόχο, με 70 από αυτά να έχουν βυθιστεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ναυτών.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο από τα 11 γνωστά ναυάγια των γερμανικών υποβρυχίων έχει εντοπιστεί και οι αρχές δήλωσαν πως δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία του ναυαγίου για να αποτρέψουν τους λαφυραγωγούς.

navagio ipovrixio
Reuters

«Από τα 11 U-boats που βυθίστηκαν στα βελγικά χωρικά ύδατα, αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο», ανακοίνωσε η επαρχία της δυτικής Φλάνδρας.
Ο υπουργός Βόρειας Θάλασσας το Βελγίου δήλωσε ότι θα διερευνήσει κατά πόσον το ναυάγιο μπορεί να αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Youtuber έμεινε για ένα 24ωρο στο «πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου» – «Σε σκοτώνει αν αναπνεύσεις τον αέρα του»
Το μικρό νησί στη Σκωτία βρίσκεται στον κόλπο Gruinard μεταξύ Gairloch και Ullapool και για δεκαετίες ήταν γνωστό ως «Anthrax Island» - Οι οι βρετανικές αρχές το είχαν χαρακτηρίσει ακατοίκητο λόγω της μόλυνσης του εδάφους με άνθρακα
Ο Youtuber
Συντριβή των Εργατικών στις τοπικές εκλογές στη Βρετανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Στάρμερ, πανηγυρίζει ο Φάρατζ
Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 1/3 των τοπικών αρχών, το Reform κερδίζει πάνω από 270 νέες έδρες, ενώ ο αριθμός των Εργατικών μειώθηκε κατά 202 - Απώλεια δημοτικών συμβούλων είχαν και οι Συντηρητικοί ενώ ελαφρώς κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία