Κόσμος

Η ενόχληση της Γιόκο Όνο για το αναψυκτικό John Lemon

Τον μπελά της βρήκε από την χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο αφού αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα αναψυκτικού που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Το αναψυκτικό με την επωνυμία «John Lemon», θα αλλάξει σε «On Lemon», μετά τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της Γιόκο στους διανομείς των προϊόντων της πολωνικής εταιρείας.

Προφανώς της έλειπαν κάποια χρήματα αφού οι δικηγόροι απείλησαν με κυρώσεις ύψους 5.000 ευρώ την ημέρα και 500 ευρώ για κάθε μπουκάλι του καινούργιου αναψυκτικού που θα πωλούσαν.

Οι δικηγόροι της πολωνικής εταιρείας αρνήθηκαν ότι αμφισβητούνται τα δικαιώματα που προκύπτουν από το εμπορικό σήμα «John Lennon».

Όμως, οι δικηγόροι της Γιόκο Όνο επέστησαν την προσοχή σε ανάρτηση, στο Facebook, του John Lemon Ireland στην οποία υπήρχε φωτογραφία του τραγουδιστή – θρύλου.

Άλλα στοιχεία μάρκετινγκ του προϊόντος περιλάμβαναν το λογότυπό του δίπλα στις λέξεις «let it be» καθώς και ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά, που παραπέμπουν στον Τζον Λένον.

Είχαν το νόμο με το μέρος τους αλλά “τρέμουν” τη Γιόκο Όνο

Παρότι, το εμπορικό σήμα «John Lemon» είχε κατοχυρωθεί στην Ευρώπη το 2014, δηλαδή δύο χρόνια πριν την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «John Lennon», οι διανομείς του αναψυκτικού έκαναν πίσω.

Η Karol Chamera, ιδρύτρια της Mr Lemonade Alternative Drinks που είχε τη διανομή του αναψυκτικού στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε:

«Όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με αυτό το προϊόν είμαστε νεοφυείς επιχειρήσεις και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με κάποιον που η αξία του ανέρχεται σε πολλά-πολλά εκατομμύρια.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 5
Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με την Ομάδα Εθνικής Ασφαλείας – Το αίτημα του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ για αμυντική στήριξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να εμπλακεί τις επόμενες ημέρες στον πόλεμο κατά του Ιράν
Τραμπ - Νετανιάχου 30
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4