Πολιτική

Τόσκας για απαγωγή Λεμπιδάκη: Αυτό ήταν το ψεύτικο προφίλ των δραστών

Στην απαγωγή Λεμπιδάκη αναφέρθηκε ο Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η επιτυχία είχε τόσες διαστάσεις που νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρες στα ελληνικά, ίσως και στα ευρωπαϊκά χρονικά. Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα και συνελήφθησαν οι απαγωγείς. Αυτός ο συνδυασμός των στόχων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Και προσθέτει ότι «η αστυνομία έδειξε την αποτελεσματικότητά της».

Αναφερόμενος στους “εγκεφάλους” της απαγωγής σημείωσε ότι «πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου», οι οποίοι «πήραν το μάθημά τους». Εξήγησε ότι «από εκεί και πέρα είδαμε εμπλοκή κάποιων που είχαν κάψει γραφεία πολιτικών κομμάτων. Άτομα που έβγαζαν προς τα έξω ένα ψεύτικο προφίλ, άτομα που είχαν κρυφτεί πίσω από κινήματα που δεν τους εκπροσωπούν».

Επίσης, ο Νίκος Τόσκας επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «βλέπουμε τη βελτίωση των δεικτών εγκληματικότητας. Μια αστυνομία που δεν έβαλε ως κύριο στόχο την καταστολή και άρχισε να δουλεύει με συστηματικό τρόπο. Και αυτό παρά τις μικρόψυχες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να παίξει στο δίπολο “καλή αστυνομία-κακός υπουργός” και σημείωσε ότι «στην αστυνομία ανήκουν τα συγχαρητήρια για τη βελτίωση των δεικτών, αλλά η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία για το πού πρέπει να ρίξει το βάρος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 27
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8