Κόσμος

48 Hour Challenge: Εφιαλτική τρέλα στο facebook! Ενθαρρύνουν εφήβους να εξαφανιστούν

Ένα νέο παιχνίδι στο facebook είναι ο νέος διαδικτυακός εφιάλτης για γονείς. Το "48 Hour Challenge" ενθαρρύνει εφήβους να εξαφανιστούν από το σπίτι.

Ακόμα και παιδιά 14 ετών παίρνουν μέρος στο “48 Hour Challenge” στο facebook. Εξαφανίζονται μάλιστα για μέρες από το σπίτι.

Το νέο σοκαριστικό παιχνίδι “48 Hour Challenge” προκαλεί νέα παιδιά να εξαφανιστούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όσοι μάλιστα αποδέχονται την πρόκληση κερδίζουν μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά που το όνομά τους αναφέρεται στα social media.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα νέα παιδιά μαζεύουν επιπλέον πόντους κάθε φορά που οι απεγνωσμένοι γονείς απευθύνουν εκκλήσεις σε facebook ή twitter για να σημάνουν συναγερμό για την εξαφάνισή τους.

“48 Hour Challenge” όπως “Game 72”

Η τελευταία αρρωστημένη πρόκληση 48 Hour Challenge είναι παρόμοια με το “Game of 72”. Είχε εμφανιστεί το 2015 και ενθάρρυνε νέα παιδιά να εξαφανιστούν για 24, 48 ή και 72 ώρες.

“Ήμουν τρομοκρατημένη. Νόμιζα ότι ήταν νεκρή, ότι θα είχε πέσει θύμα βιασμού, ότι θα ήταν θύμα trafficking”, δήλωσε μητέρα που το παιδί της βρέθηκε μετά από 55 ώρες. Σε διαφορετικό μάλιστα νομό από την περιοχή που έμεναν.

“Αλλά τα παιδιά σκέφτονται απλά ότι είναι αστείο. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να μην ένιωσα τύψεις που τέθηκε υπό κράτηση. Και όταν η αστυνομία μου έφερε το παιδί σπίτι. Έβλεπα να βγάζει selfies μέσα από το περιπολικό”.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το facebook μπορεί να μην είναι ποτέ σε θέση να προστατεύσει τους χρήστες από έκθεση σε τρομακτικές ή βίαιες πράξεις που μεταδίδονται στη live πλατφόρμα του.

Πηγή: Sun

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell