Πολιτική

Non paper του Τσίπρα στον Πενς με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 2013 και μετά

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο. Ένα από αυτά ήταν και αυτό της Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό να παραδίδει στον Αμερικανό αντιπρόεδρο ένα... non paper που περιείχε αναλυτικά τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 2013 και μετά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην συνάντηση που είχε το κ. Τσίπρας με τον Μάικ Πενς, ο Έλληνας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. Όπως όπως είπε, αυτό δεν πρέπει να συνοδεύεται από… μπαράζ καθημερινών παραβιάσεων του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Και για να πείσει για του… λόγου το αληθές, παρέδωσε στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ένα non paper, το οποίο περιέχει τις Αμερικανικές παραβιάσεις από το 2013 και μετά, αναλυτικά ανά μήνα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ έτσι κι αλλιώς λαμβάνουν συνεχώς ενημέρωση για τα περιστατικά αυτά από την Αμερικανική πρεσβεία, φαίνεται όμως ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει ένα… ολοκληρωμένο πακέτο.

ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε την θέση της Ελλάδας στην περιοχή

Από την πλευρά των ΗΠΑ τονίστηκε ότι Σχετικά με την Τουρκία, από την πλευρά των ΗΠΑ σαφώς υπάρχει ανησυχία σε διάφορα επίπεδα, και για τις εσωτερικές εξελίξεις και για τις γενικότερες επιλογές της Τουρκίας σε γεωπολιτικό επίπεδο, και θεωρούν παράλληλα ολοένα και πιο σημαντική τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 91
Κωνσταντίνος Τασούλας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τις αδιανόητες δοκιμασίες και τις τραγικές απώλειες που τον σημάδεψαν στις αρχές του 20ου αιώνα, κατόρθωσε να επιβιώσει βρίσκοντας καταφύγιο στη μητέρα πατρίδα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ανδρουλάκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «107 χρόνια μετά παραμένει αναγκαίος ο αγώνας για τη αναγνώριση της σφαγής»
«Η διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνο ένα εθνικό στοίχημα, αλλά έναν πανανθρώπινο στόχο», είναι το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την μαύρη επέτειο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Χρέος μας η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ηθική δικαίωση των θυμάτων»
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης