Κόσμος

Γερμανία: Φόβος για “νέα γενιά τζιχαντιστών” στην χώρα

Την ανησυχία της εκφράζει η Γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (BfV) για νέα γενιά τζιχαντιστών που μπορεί να δράσει στην χώρα. Όπως σημειώνει είναι πιθανόν ανήλικοι που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες στη Συρία και το Ιράκ, να εξελιχθούν σε έναν "στρατό" μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τουλάχιστον 950 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια για να πάνε στο Ιράκ και τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Περίπου το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες και ένα 5% παιδιά.

Με την τζιχαντιστική οργάνωση να έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχε καταλάβει στη Συρία και το Ιράκ, πολλές από τις γυναίκες αναμένεται να επιστρέψουν με τα παιδιά τους. Η Γερμανία χρειάζεται να προετοιμαστεί για τον κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησης των παιδιών“, δήλωσε ο επικεφαλής της BfV, ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

«Βλέπουμε τον κίνδυνο παιδιών, που συναναστράφηκαν και υπέστησαν πλύση εγκεφάλου από τζιχαντιστές, να επιστρέφουν στην Γερμανία από εμπόλεμες ζώνες», τόνισε ο Μάασεν.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα γενιά τζιχαντιστών που θα μεγαλώσει εδώ», συμπλήρωσε.

Πέρσι, ένας 12χρονος Γερμανο-ιρακινός απετράπη στην προσπάθειά του να πυροδοτήσει δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην δυτική πόλη Λουντβιχσχάφεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS