Πολιτική

Handelsblatt: Πατάει γκάζι για πολιτικό come back ο Τσίπρας

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα, με τίτλο "Ο Τσίπρας πατάει γκάζι", η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει: «Σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα γρήγορα και ελπίζει σ΄ ένα πολιτικό come back».

«Όταν ο κ. Τσίπρας πετούσε κατευθείαν από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες, την περασμένη Πέμπτη, δεν έλαβε ώθηση μόνο από τους κινητήρες του τζετ που πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό. Μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο νιώθει ότι υπάρχει και πολιτικός ούριος άνεμος» σχολιάζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Αφού περιγράφει τα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο Τραμπ και την Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, η Handelsblatt αναφέρεται στην τρίτη αξιολόγηση και τις μεταρρυθμίσεις: «Εάν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτό θα είναι ένα μικρό θαύμα. Η εντολή του προς τους υπουργούς είναι να έχει ολοκληρωθεί το 80%, έως τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 6 Νοεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε το πρόγραμμα προσαρμογής να έχει κλείσει έως τον Αύγουστο του 2018. Η πίεση είναι μεγάλη και λόγω της διαφαινόμενης αλλαγής συνασπισμού στο Βερολίνο. Η θέση τού προέδρου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Kρίστιαν Λίντντερ ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξακολουθεί να πλανάται. Γι’ αυτό και δεν επιτρέπονται ολισθήματα αυτή τη φορά. Ιδίως, όμως, η κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί την επόμενη χρονιά να χρηματοδοτηθεί ξανά χωρίς δάνεια βοήθειας».

Και καταλήγει η ανταπόκριση της Handelsblatt: «Eάν το πρόγραμμα κλείσει επιτυχώς αυτό δεν θα σήμαινε μόνο ότι κλείνει το κεφάλαιο του ελληνικού δράματος, αλλά και ότι θα ανακατευτεί ξανά η πολιτική τράπουλα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 13 μονάδες πίσω από την Νέα Δημοκρατία. Αλλά η Νέα Δημοκρατία δε έχει καταφέρει πραγματικά να αποκομίσει κέρδη από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις βλέπουν το κόμμα αυτό στο 26-30%, ποσοστό στο οποίο είναι ανάλογο με το 28,1% το οποίο έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015 η ΝΔ. Πλέον του 20% δήλωσαν αναποφάσιστοι. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία πρέπει να είναι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους μπορεί να ξανακερδίσει ο Τσίπρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς