Κόσμος

“Βόμβα” Washington Post: Χίλαρι και Δημοκρατικοί πλήρωσαν για να… βγάλουν στη φόρα τα “άπλυτα” του Τραμπ

Δεν είναι ότι πέφτει κανείς από τα… σύννεφα. Η Χίλαρι Κλίντον και οι Δημοκρατικοί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φτιαχτεί ο φάκελος σχετικά με τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία.

Τόσο η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον όσο και η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) έδωσαν τον… οβολό τους στις έρευνες για να “χτιστεί” ο φάκελος σχετικά με τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η Washington Post.

Πλήρωναν ως την τελευταία στιγμή

Τον Απρίλιο του 2016 ο δικηγόρος Μαρκ Ελίας, ο οποίος εργαζόταν για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και τη DNC, προσέλαβε την εταιρεία Fusion GPS, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Σκοπός, να κάνει έρευνα για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Οι πληρωμές στην εταιρεία συνεχίζονταν ωσότου δεν απέμεναν πλέον παρά μερικές ημέρες ως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τους πλήρωσαν και οι… Ρεπουμπλικάνοι!

Πριν προσληφθεί από τους δημοκρατικούς, η Fusion GPS είχε κάνει ξανά έρευνα για τον Τραμπ. Αλλά εκείνη τη φορά κατ’ εντολή ενός αντιπάλου του στην εσωκομματική διαδικασία των ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα! Η ταυτότητα του αντιπάλου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ακόμα.

Η Fusion GPS ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει το αίτημα της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων να της δοθεί πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας. Αυτό θα παραβίαζε συνταγματικά της δικαιώματα, υποστήριξε.

Ο πρώην πράκτορας

Η 35σέλιδη έκθεση που περιέχει τα ευρήματα των ερευνών, προετοιμάστηκε από τον Κρίστοφερ Στιλ. Είναι πρώην πράκτορας της MI6, της βρετανικής αντικατασκοπείας.

Η έκθεση βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών των επιτροπών του Κογκρέσου για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα την έκθεση «ψευδή είδηση».

Η αμφιλεγόμενη έκθεση κάνει λόγο για διάφορες κατηγορίες που θα μπορούσαν να εκθέτουν τον Τραμπ σε εκβιασμό, ιδίως την ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα στο οποίο συμμετείχαν ιερόδουλες, ή την ανταλλαγή πληροφοριών για μια δεκαετία με το Κρεμλίνο.

Το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI «οφείλουν να αποκαλύψουν αμέσως ποιος πλήρωσε» για να προετοιμαστεί ο επίμαχος φάκελος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να το έκαναν οι δημοκρατικοί, το FBI ή η Ρωσία — ή όλοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον θα βρεθούν οι δύο ηγέτες
Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον κοντά στο Άνκορατζ θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
CBS: Αναφορές για αναζήτηση τοποθεσίας για τριμερή σύνοδο Τραμπ – Πούτιν – Ζελένσκι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ήδη πιθανούς χώρους για μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανία: Ο υπουργός Εξωτερικών κινδυνεύει με πρόστιμο επειδή ψάρεψε χωρίς άδεια μαζί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Ο Ντέιβιντ Λάμι παραδέχθηκε «διοικητική παράλειψη» μετά από ψάρεμα με τον Τζέι Ντι Βανς – ενδέχεται να του επιβληθεί πρόστιμο 2.500 λιρών
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς ψαρεύει με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμ