Πολιτική

Βαρουφάκης: Στα χέρια του Γαβρά οι ηχογραφήσες που έκανα στα Eurogroup

Επανήλθε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην κόντρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τον προκαλεί να πει αν υπάρχει έστω και μια ανακρίβεια στο βιβλίο του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει επίσης πως θα αξιοποιήσει ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς το υλικό από τις ηχογραφήσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στα Eurogroup που συμμετείχε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Την 25η Ιουνίου, μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός αναγγείλει το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε μου είπε “καλά κάνεις και δεν υπογράφεις το 3ο μνημόνιο. Θα ήσουν υπόλογος στον λαό σου», δήλωσε στον Αlpha 989 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Προκαλώ και προσκαλώ τον κ. Σόιμπλε και όλους να μου πουν αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο μου», τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος και στην ανοικτή επιστολή που έστειλε στον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνέντευξή του στον Αλ. Παπαχελά.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Σόιμπλε σαν αποικιοκράτης κάνει τον γύρο του θριάμβου και δίνει τα εύσημα στον Τσίπρα που συνθηκολόγησε.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή που αισθάνεται για το γεγονός ότι επέλεξε να κάνει ταινία βασισμένη στο βιβλίο του ο Κώστας Γαβράς.

Σε ερώτηση εάν θα αξιοποιηθεί το υλικό το οποίο έχει καταγράψει (ηχητικό και οπτικό) από τις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους εταίρους, είπε ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο δημιουργός της ταινίας, δηλ. ο Κώστας Γαβράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα Δημοκρατία: Ξεκινά το 16ο τακτικό συνέδριο με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» – Χαμόγελα, αγκαλιές, σέλφι και πηγαδάκια
Στο επίκεντρο η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο την επανασυσπείρωση της «γαλάζιας» παράταξης και την εκλογική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού
16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
ΠΑΣΟΚ κατά Κυρανάκη για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Μετεξεταστέος στο εμπορικό και στο ενοχικό δίκαιο»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών έθεσε ζήτημα άρθρου 57 του Συντάγματος, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «μπαρούφες» και «βαρύγδουπες αναλύσεις»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης