Κόσμος

Paradise Papers: Εμπλέκουν τους γιους του Γιλντιρίμ!

Οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εμπλέκονται στο... παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής με τα Paradise Papers!

Paradise Papers. Μια ακόμη υπόθεση ενός δαιδαλώδους κυκλώματος φοροδιαφυγής με offshore εταιρείες και απίστευτα ποσά… Μια υπόθεση (και) με ελληνικό ενδιαφέρον, για την οποία έχουν ακουστεί πολλά “τρανταχτά” ονόματα από το διεθνές πεδίο. Τελευταίο χρονικά, αυτό του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Γιλντιρίμ

Πώς εμπλέκεται η… οικογένεια Γιλντιρίμ στα Paradise Papers

Η Μάλτα βρίσκεται στο προσκήνιο και έχει ανοίξει τις… πόρτες της σε όσους θέλουν να αποφύγουν τους φορολογικούς κανόνες στις χώρες τους. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, εμπλέκουν και την οικογένεια του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

[read4more]

Συγκεκριμένα, τα Paradise Papers αποκαλύπτουν τραπεζικούς λογαριασμούς offshore εταρειών που ανήκουν σε πολιτικούς και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού, με πέντε εταιρείες να τους “συνδέουν”.

Τα Paradise Papers, λοιπόν, εμπλέκουν τους γιους τους Μπιναλί Γιλντιρίμ. Πρόκειται για τον Erkam Yıldırım και τον Bülent Yıldırım. Και οι δύο βρίσκονται στη λίστα των εγγράφων της Μάλτας, με “εμπλοκή” πέντε εταιρειών.

Τα έγγραφα δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και το International Investigative Journalists Consortium (σ.σ. ICIJ). Οι εταιρείες που… σήμαναν το καμπανάκι είναι οι εξής: Η Black Eagle Marine Co Ltd. και η Hawke Bay Marine Co Ltd. Και στις δύο, ο Erkam Yildirim φαίνεται ως ο κύριος μέτοχος. Τα έγγραφα, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν και τρεις εταιρείες που στο παρελθόν αποκαλύφθηκε πως είχαν “σχέσεις” με τον άλλο γιο του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πρόκειται για την εταιρεία South Seas Shipping NV, την South Seas Shipping via Nova Warrior Limited και την Dertel Shipping Limited.

Πηγή: birgun.net
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3