Κόσμος

Νιγηρία: 10 νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση γυναικών καμικάζι

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 ακόμη τραυματίστηκαν στην Νιγηρία. Η τραγωδία προκλήθηκε από βομβιστική επίθεση "καμικάζι".

Η πολύνεκρη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μαϊντουγκούρι που βρίσκεται βορειοανατολικά στην Νιγηρία.

Αξιωματούχοι της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και μέλη μιας ομάδας πολιτοφυλακής δήλωσαν ότι την επίθεση εξαπέλυσαν τέσσερις γυναίκες βομβιστές, στην περιοχή Μούνα.

«Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 10 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες», δήλωσε ο Μπέλο Νταμπατά, ένας εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (SEMA).

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, αλλά η χρησιμοποίηση γυναικών βομβιστών καμικάζι αποτελεί σήμα κατατεθέν της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, βρίσκεται στο επίκεντρο της εξέγερσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που άρχισε πριν από οκτώ χρόνια, και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους κι έχουν εκτοπίσει 2,6 εκατομμύρια άλλους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο