Κόσμος

Φρίκη! Σχεδόν τα μισά παιδιά – θύματα εκμετάλλευσης έχουν “στρατολογηθεί” από συγγενείς τους

Σοκαριστική είναι η έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την εκμετάλλευση παιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν τα μισά από τα παιδιά αυτά ( 41%) έχουν "στρατολογηθεί" από συγγενείς τους.

Συγκεκριμένα, η διακίνηση και εκμετάλλευση παιδιών οφείλεται κατά 41% σε συγγενείς, κατά 14% σε γνωστό πρόσωπο, κατά 11% σε φίλο και κατά 34% σε άλλες μεθόδους.

Η εμπλοκή της οικογένειας στο παιδικό “trafficking” είναι περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερη από ό,τι στις περιπτώσεις της εκμετάλλευσης ενηλίκων, όπου η οικογένεια εμπλέκεται στο 9%. Ο ρόλος των φίλων είναι παρόμοιος στα περιστατικά τής εκμετάλλευσης παιδιών και ενηλίκων (11% και 8%, αντίστοιχα).

“Πρωταθλήτρια” η σεξουαλική εκμετάλλευση

Περισσότερα από τα μισά θύματα (54%) «στρατολογούνται» για σεξουαλική εκμετάλλευση και το ένα τρίτο για εργασιακή εκμετάλλευση, κυρίως επαιτεία (19%) και οικιακές εργασίες (18%). Σύμφωνα, μάλιστα, με την έρευνα, τα παιδιά εξαναγκάζονται στο trafficking μέσω σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής κακοποίησης, αλλά και μέσω της χρήσης ψυχοτρόπων χαπιών και αλκοόλ.

Σχεδόν επτά στα δέκα θύματα είναι κορίτσια (66%), ενώ η πλειονότητα των θυμάτων (67%) είναι μεταξύ 15 και 17 ετών. Περισσότερα από τα μισά κορίτσια είναι αυτής της ηλικίας, ενώ σχεδόν το 35% των αγοριών είναι έως οκτώ ετών.

Τα στοιχεία προέκυψαν έπειτα από έρευνα σε 12.000 παιδιά-θύματα trafficking. Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων CTDC (Counter-Trafficking Data Collaborative), ο οποίος είναι το αποτέλεσμα μίας κοινής πρωτοβουλίας υπό την καθοδήγηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Polaris, ανεξάρτητης οργάνωσης για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κλειδώνει» ο ρόλος του Τόνι Μπλερ στο σχέδιο για τη Γάζα – Η ανάμειξη Τραμπ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναμένεται να συμμετάσχει σε μια «Επιτροπή Ειρήνης» που θα εποπτεύει τη Γάζα – Πρόταση που προκαλεί σκεπτικισμό και αντιδράσεις, σύμφωνα με ανάλυση του BBC και του Reuters
Τόνι Μπλερ
Ο Τραμπ θέλει να δαπανήσει 1 τρισ. δολάρια για τον στρατό το 2026 – Απαξιωτικός και τοξικός, θέλει ένοπλες δυνάμεις χωρίς μούσια και παραπάνω κιλά
«Μαζί, ξυπνάμε ξανά το πολεμικό πνεύμα», είπε σε στρατιωτικούς ηγέτες - «Είμαι μαζί σας. Σας υποστηρίζω 100%. Δεν θα με δείτε ποτέ να διστάζω ούτε στο ελάχιστο»
Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ και Ισραήλ υποσχέθηκαν ότι δεν θα επιτεθούν ξανά στο Κατάρ – Ικανοποιημένη η Ντόχα
Η Ντόχα ανακοίνωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις πως το έδαφος του Κατάρ δεν θα αποτελέσει ξανά στόχο ισραηλινής επίθεσης, έπειτα από την αιματηρή επιχείρηση της 9ης Σεπτεμβρίου που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ – Η απαξιωτική ομιλία σε εκατοντάδες στρατιωτικούς και η δήλωση Τραμπ ότι θα απολύσει όποιον δεν του αρέσει
Εκατοντάδες στρατηγοί και ναύαρχοι από όλο τον κόσμο κλήθηκαν στη σημερινή (30/9/25) ασυνήθιστη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ...
Andrew Harnik 5