Κόσμος

Του “ξέφυγε” του Ντάισελμπλουμ! “Αποκάλυψε” τον επόμενο πρόεδρο του Eurogroup; [vid]

Ένα... λαθάκι του Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, είναι πολύ πιθανόν να μαρτύρησε τον επόμενο πρόεδρο του σχήματος.

Ο Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στον διάδοχό του, είπε το όνομα του Μάριο Σεντένο, που είναι ένας από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία. Μόλις συνειδητοποίησε τι του είχε ξεφύγει, ζήτησε αυτό να μην “πιαστεί” ως δήλωσή του.

Βέβαια η στιγμή καταγράφηκε, και όπως ήταν αναμενόμενο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μένει να δούμε αν τελικά ο Ολλανδός πολιτικός “μαρτύρησε” κάτι προαποφασισμένο…

Οι 4 υποψήφιοι

Η ψηφοφορία των 19 υπουργών Οικονομικών αναμένεται το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών, στις Βρυξέλλες.

Φαβορί θεωρείται ο Πορτογάλος υπουργός Μάριο Σεντένο , ο οποίος έχει την υποστήριξη της Ισπανίας και θετικές αξιολογήσεις από Γαλλία και Ιταλία. Έχει επίσης και την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Σλοβάκος υποψήφιος Πέτερ Κάζιμιρ, ισχυρός υποστηρικτής της Γερμανίας όσον αφορά την αυστηρή λιτότητα, φέρεται αποδυναμωμένος εξαιτίας αμφιλεγόμενων σχολίων του για την Ελλάδα, κατά τις συνομιλίες του 2015.

Η Λετονή υποψήφια είναι σχετικά άγνωστη στους συναδέλφους της και ο Λουξεμβουργιανός βετεράνος διπλωμάτης Πιερ Γκραμένια, θεωρείται μια ασφαλής επιλογή σε περίπτωση αποτυχίας των υπολοίπων. Το τρίτο πρόγραμμα της αξιολόγησης της Ελλάδα θα βρεθεί γρήγορα στην ατζέντα του Eurogroup, καθώς η Αθήνα προσδοκά την επόμενη χρονιά ελάφρυνση χρέους από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, κάτι που η ισχυρή Γερμανία δεν θεωρεί απαραίτητο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Τραγωδία στην Τουρκία: 6 νεκροί και 2 τραυματίες από φωτιά σε εργοστάσιο αρωμάτων – Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά