Πολιτική

Κατατέθηκε η τροπολογία για την απεργία – Τι αλλάζει στην προκήρυξή της

Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (04.12.2017) η τροπολογία που φέρνει αλλαγές στην κήρυξη απεργίας.

Σε αυτήν προβλέπεται πως για να προκηρύξει απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο (επιχειρησιακό), θα πρέπει στην συνέλευση που θα αποφασιστεί, να συμμετέχει το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Πράγμα που σημαίνει πως πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια δεν μπορούν πλέον να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, εκτός και αν το προβλέπει το καταστατικό.

Σε περίπτωση που η προσέλευση στην συνέλευση δεν είναι αυτή προβλέπεται, τότε θα πρέπει να γίνει νέα σε 15 ημέρες με απαιτούμενη τη συμμετοχή του 1/3 των μελών.

Αν όχι, τότε πρέπει να γίνει πάλι νέα συνέλευση με το 1/4 των μελών και αν όχι πάλι, το 1/5

Η τροπολογία περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για το… διάστημα, και συγκεκριμένα για τους δορυφόρους.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καβγάς Ζωής Κωνσταντοπούλου - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την πρόεδρο της ΑΠΔΠ - «Μας κοροϊδεύετε, δεν ντρέπεστε», «υπηρετείτε σχέδιο»
Η κόντρα για την πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού ξεκίνησε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και συνεχίστηκε στην Ολομέλεια
Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Σκεφτόμουν, στη μάχη για τη δεύτερη θέση, τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απουσία «ποιότητας» στον δημόσιο λόγο – Τι είπε για τα ισραηλινά ταχύπλοα και την αναθεώρηση του άρθρου 16
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα