Κόσμος

Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της μητέρας του δημάρχου Πάφου [pics]

Ισχυρή έκρηξη βόμβας συγκλόνισε τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων την Πάφο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της Κοραλίας Φαίδωνος, μητέρας του Φαίδωνα Φαίδωνος, δημάρχου της Πάφου.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα. Το αυτοκίνητο της Κοραλίας Φαίδωνος ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι της. Η βόμβα θεωρείται “προειδοποίηση” για τον γιο της, δήμαρχο της Πάφου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος φαίνεται να τοποθετήθηκε κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Η βόμβα κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο

Σε δηλώσεις, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως από την έκρηξη το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζημιές έχουν προκληθεί και στο σπίτι των γονιών του δημάρχου Πάφου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των πυροτεχνουργών φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Φωτογραφία twitter @Phedon_Phedonos
Φωτογραφία twitter @Phedon_Phedonos

Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από κατοίκους της περιοχής και με την συλλογή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και στην προσπάθεια της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Φαίδων Φαίδωνος: Με απειλούσαν

Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Φαίδων Φαίδωνος από άτομα που προσέγγισαν κατάδικο στις κεντρικές φυλακές.

Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος, κατήγγειλε κυκλώματα ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και ηλεκτρονικού τζόγου ως πιθανούς δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Φωτογραφία sigmalive.com
Φωτογραφία sigmalive.com

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε ως «άνανδρη πράξη» την τοποθέτηση βόμβας. Κάλεσε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να φιμώσουν το κράτος ή τους πολίτες του».

Κυκλώματα

Αναφερόμενος στους πιθανούς δράστες τόνισε ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών στην επαρχία Πάφου «αποτελεί μονοπώλιο για ένα πρόσωπο το οποίο το γνωρίζει η Αστυνομία». Επίσης, δήλωσε ότι είναι γνωστό στην Αστυνομία και το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και το κύκλωμα του ηλεκτρονικού τζόγου.

Ο δήμαρχος Πάφου μίλησε και για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι «διευθύνεται από τρία συγκεκριμένα άτομα».

Φωτογραφία sigmalive.com
Φωτογραφία sigmalive.com

“Έδειξε” επιχειρηματία

Εξάλλου, ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, σε επιχειρηματία, «που παρεμβαίνει διαχρονικά στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος, προκειμένου να έχει οφέλη εκατομμυρίων, καθώς και σε πρώην τραπεζίτη, που λάμβανε μίζες προκειμένου να δίνει δάνεια».

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος εκτιμά ότι ανάμεσα στις έξι αυτές υποθέσεις βρίσκεται αυτός που επινόησε την βομβιστική ενέργεια εναντίον της μητέρας του, πράξη, διευκρίνισε, που εκτέλεσαν άλλοι.

Ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και δήλωσε ότι όποιος τολμήσει να του πει ότι χρειάζεται στοιχεία για να προχωρήσει στη διερεύνηση θα μπορούσε, είπε, «να χαρακτηριστεί συνένοχος, αφού (σ.σ. οι αρμόδιοι) γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες