Κόσμος

Γερμανία: Έτοιμοι για κυβερνητική συνεργασία δηλώνουν οι “Φιλελεύθεροι” αν… φύγει η Μέρκελ

Ανοιχτοί σε μια κυβερνητική συνεργασία δηλώνουν οι Φιλελεύθεροι. Ωστόσο θέτουν μια... μικρή προϋπόθεση, η οποία επί της ουσίας δεν είναι άλλη από το να αποχωρήσει η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, δήλωσε ότι επιθυμεί ανανεωμένο κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Μέρκελ“, δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων «Funke». Επεσήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον», ενώ υπέδειξε την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».

Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η επιβεβαίωση του Κρεμλίνου πως ο Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
Καμία έκπληξη για τους Ουκρανούς, απογοήτευση για τους Αμερικανούς - Δεν έχει οριστεί χρόνος για την έναρξη των συνομιλιών, λέει πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ - Καταρρέουν οι ελπίδες ώρα με την ώρα
Βλαντιμίρ Πούτιν