Κόσμος

Ιταλία: Το αποκαλούμενο “μαδημένο (χριστουγεννιάτικο) δέντρο” ή πιγκάλ θα μεταφερθεί σε μουσείο

Το χλεύασαν για την κακή του εμφάνιση και τελικά το βάφτισαν "το μαδημένο δέντρο" στην Ιταλία. Ωστόσο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμούσε την κεντρική Πιάτσα Βενέτσια της ιταλικής πρωτεύουσας φαίνεται ότι κέρδισε τη συμπάθεια τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων κατοίκων ώστε τώρα να σχεδιάζεται η διάσωσή του.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων Corriere della Sera και Messaggero, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης, το οποίο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κόστισε 48.000 ευρώ και κατά πολλούς μοιάζει με πιγκάλ (βουρτσάκι τουαλέτας), πιθανόν να καταλήξει στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της ιταλικής πρωτεύουσας MAXXI.

Παρά την…ασχήμια του, το “μαδημένο δέντρο” απέκτησε σύντομα πιστούς θαυμαστές αλλά και δικό του λογαριασμό στο Twitter.

“Λένε ότι θέλουν να με βάλουν σε μουσείο. Κάνε στην άκρη Καραβάτζο”, “έγραψε” το δέντρο στο Twitter αναφερόμενο στον σπουδαίο ιταλό ζωγράφο που σφράγισε την εποχή του Μπαρόκ.

Οι θαυμαστές του κρεμούν μηνύματα συμπαράστασης πάνω του με ένα από αυτά να το χαρακτηρίζει “9ο βασιλιά της Ρώμης, μετά τον(Φραντσέσκο) Τότι”, τον διασημότερο ποδοσφαιριστή της πόλης.

Αν τελικά απορριφθεί η επιλογή της μεταφοράς του στο μουσείο, το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης εξετάζει ένα Plan B που θα το μετατρέψει σε ξύλινο σπίτι το οποίο θα χρησιμοποιείται από μητέρες που θηλάζουν ή θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή χιλιάδων μολυβιών για τα σχολεία της πόλης, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.

Δείτε φωτογραφίες

Rome Ιταλία Rome Rome Rome Rome

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Φωτογραφίες από Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άγρια γυναικοκτονία στο Μιλάνο - 52χρονος σκότωσε με δεκάδες μαχαιριές την 29χρονη πρώην σύντροφό του
Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, όταν οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο διαμέρισμα, βρήκαν την κοπέλα νεκρή και τον γυναικοκτόνο τραυματισμένο στο λαιμό, καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
Ιταλός αστυνομικός
Το Ισραήλ ανοίγει το περάσμα στη Ράφα – Νετανιάχου: «Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί αλλιώς θα ξεσπάσει κόλαση»
«Πρώτον, η Χαμάς πρέπει να παραδώσει τα όπλα της. Και δεύτερον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εργοστάσια όπλων μέσα στη Γάζα. Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα. Αυτό είναι αφοπλισμός», είπε ο Νετανιάχου
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα 1
Η εύθραυστη ισορροπία στη Γάζα: «Αγκάθια» της συμφωνίας ο αφοπλισμός, οι χαμένοι σοροί και η ανθρωπιστική βοήθεια
Σήμερα η Χαμας παραδίδει τέσσερις σορούς και έτσι ο αριθμός των νεκρών ομήρων που θα έχει επαναπατριστεί θα φθάσει τους 12, ενώ θα απομένουν στη Λωρίδα της Γάζας 16
Ισραηλινοί αστυνομικοί χαιρετούν οχήματα που μεταφέρουν τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων