Κόσμος

Αντάρτικο στο SPD για την κυβέρνηση συνεργασίας!

Συνεχίζει να αντιδρά η νεολαία του SPD στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Το... άκυρο από έξι ηγετικά στελέχη και η επόμενη μέρα.

Eξι από τα ηγετικά στελέχη του SPD. τα οποία συμμετείχαν στην επιτροπή για τις διερευνητικές συζητήσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι της νεολαίας του κόμματος Γιοχάνα Ούκερμαν και Σάσα Φοκτ και οι Γενικοί Γραμματείς του κόμματος στη Βαυαρία και την Θουριγγία, ψήφισαν κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τα συντηρητικά κόμματα.

Ρήγμα στο SPD!

O αριθμός τους μάλιστα χαρακτηρίζεται μεγαλύτερος του αναμενόμενου και πρόκειται για νέους στην ηλικία Σοσιαλδημοκράτες. Υπέρ ψήφισαν πάντως τα 40 στελέχη. Αγνωστο παραμένει το εάν θα συναινέσει τελικά η βάση του κόμματος στο έκτακτο συνέδριο που θα γίνει στις 21 Iανουαρίου στη Βόννη.

[read4more]

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ισχυρής νεολαίας του κόμματος έχει δηλώσει ότι τάσσεται κατά, θέση την οποία επανέλαβε και σήμερα λέγοντας ότι προτίθεται να οργανώσει την αντίδρασή του μέχρι το συνέδριο.

Κάτι ανάλογο ανήγγειλε και η βουλευτής της αριστερής πτέρυγας του SPD Χίλντε Μάτις, ενώ αντιτάσσονται και άλλα στελέχη του SPD. Πάντως, ο Ματίας Μιρς, εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του SPD τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων : «Εχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις.

Η τελική απόφαση θα βρίσκεται κατόπιν (και πάλι) στα χέρια των μελών του κόμματος», όπως δήλωσε (σ.σ. το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα τεθεί και πάλι σε εσωκομματική ψηφοφορία).

Πηγή: Die Welt, Der Spiegel, Die Zeit
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλασης στο Ισραήλ από τις ιρανικές επιθέσεις – Το Ιράν απειλεί να σκοτώσει τον Νετανιάχου
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
REUTERS
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9