Πολιτική

Η πρόταση έκπληξη των δικηγόρων του τούρκου αξιωματικού για το άσυλο

Το θέμα της νομιμότητας ή όχι της διοικητικής κράτησης του Τούρκου αξιωματικού στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο και στην συνέχεια μετά από αίτημα της Κυβέρνησης «πάγωσε», εξετάζεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Εκτός απροόπτου η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

Σήμερα οι δικηγόροι του Τούρκου αξιωματικού προσήλθαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου και υποστήριξαν οτι η συνέχιση της κράτησης του, είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων 7 σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης και μπορεί να προσβληθεί από τον αλλοδαπό σε επόμενο στάδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η χώρα δεν αντέχει άλλο πισωγύρισμα
«Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν συνέπεια, ασφάλεια, αξιοπιστία και εντιμότητα. Έννοιες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από το σύστημα Μητσοτάκη»
Σημαία του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΘ: Όλα τα μέτρα για την υγεία – Μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ χωρίς έξτρα χρηματοδότηση και 50 εκατ. ευρώ σε νέα φάρμακα
Οι αναφορές του πρωθυπουργού στο ρεκόρ χειρουργείων το 2025, στην ανακαίνιση των υποδομών του ΕΣΥ, στις ψηφιακές τομές, στο πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και στην αξιολόγηση του ΕΣΥ – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην υγεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
Το «μπιφ» Παύλου Μαρινάκη - «Ριζοσπάστη» και η ερώτηση της ΕΦΣΥΝ που δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Ο χρόνος είναι περιορισμένος»
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού, ωστόσο, ακούστηκε δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη να λέει ότι «για τρίτη χρονιά ο Ριζοσπάστης αποκλείεται, διαμαρτυρόμαστε εντόνως»
Κυριάκος Μητσοτάκης
3