Κόσμος

Νέες Τουρκικές προκλήσεις – “Η Ελλάδα άπλωσε χέρι στα νησιά μας”

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Δια... της πλαγίας και αναφερόμενος στην κόντρα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιλιντσάρογλου, έθεσε και πάλι θέμα για την συνθήκη της Λωζάνης και για νησιά που θα έπρεπε να είναι Τούρκικα.

Ο Ερντογάν προσπαθώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες του Κιλιντσάρογλου για το ότι παρέδωσε τα νησιά στην Ελλάδα, ανέφερε ότι… το δικό του κόμμα ήταν αυτό που άφησε τα “δικά τους” νησιά.

Όπως μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, την ίδια στιγμή η… γνωστή και μη εξαιρετέα ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Μεράλ Άκσενερ, σε ακόμα ένα ανιστόρητο και εθνικιστικό παραλήρημα δήλωσε πως η Ελλάδα “έχει απλώσει χέρι στα 18 νησιά μας”.

Και όλα αυτά εν μέσω “οργίου” παραβιάσεων στο Αιγαίο, με τις υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών και της εμπλοκές με τα Ελληνικά να είναι καθημερινή ρουτίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Ο Νετανιάχου δεν είναι ο «Τσώρτσιλ» του Ισραήλ – Ο Τραμπ συναντά στον Λευκό Οίκο έναν διαφορετικό ηγέτη
Σήμερα η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου με φόντο τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ - Πώς από προσεκτικός ηγέτης μετατράπηκε σε «τζογαδόρο» της Μ. Ανατολής
Ντόναλντ Τραμπ / Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Επικριτής του Τραμπ ο 40χρονος που πυροβόλησε και έκαψε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν - 4 οι νεκροί
Ο δράστης που είναι ένας 40χρονος πεζεναύτης φέρεται να έχει μια πινακίδα με την ένδειξη «Σταματήστε τον Τραμπ» στο σπίτι του - Οι πιστοί στην εκκλησία έπεσαν πάνω σε παιδιά για να τα προστατεύσουν από τα πυρά του ενόπλου που έπεσε νεκρός τους αστυνομικούς
Πυροβολισμοί με νεκρούς στο Μίτσιγκαν
Τραμπ και Νετανιάχου «πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο»
Αισιόδοξος ο Τραμπ, επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για την επόμενη μέρα στη Γάζα - Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Χαμάς θα πρέπει να συμφωνήσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχο 10