Κόσμος

Απίστευτο! Σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν το Μαρόκο [vids]

Αμμόλοφοι και φοίνικες ντυμένοι στα… λευκά: οι πόλεις Ζαγκόρα και Ουαρζαζάτ, δίπλα ακριβώς στην έρημο του νότιου Μαρόκου, έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού, ένα πρωτόγνωρο μετεωρολογικό φαινόμενο που οφείλεται στο κύμα ψύχους το οποίο προήλθε από τη βόρεια Ευρώπη.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου διακρίνονται οι δύο πόλεις όπως κι εκείνη της Ταρουντάτ, στο νότιο τμήμα της χώρας, κάτω από το χιόνι.

https://www.youtube.com/watch?v=ugNLGyivZCc

«Η τελευταία φορά που χιόνισε στη Ζαγκόρα ήταν τη δεκαετία του 1960! Εδώ είμαστε συνηθισμένοι σε κύματα καύσωνα και στην ξηρασία παρά στο χιόνι (…) οι κάτοικοι έχουν μείνει άφωνοι» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος της Ζαγκόρας, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 700 χλμ από το Ραμπάτ.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει το Μαρόκο— το δεύτερο κατά σειρά σε διάστημα λίγων εβδομάδων, το οποίο προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις, ασυνήθιστες στη χώρα.

«Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χιόνι σε αυτές τις περιοχές. Το φαινόμενο οφείλεται σε μια μάζα ψυχρού αέρα που προέρχεται από τη βόρεια Ευρώπη κι η οποία έφθασε έως την έρημο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουσίν Γιουαμπέμπ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κρύο θα διαρκέσει έως την Πέμπτη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ, Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ θέλουν να συνεχιστούν πιο έντονα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
«Πρόκειται για μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον ουκρανικό λαό και την ευρω-ατλαντική ασφάλεια» συμφώνησαν οι τέσσερις ηγέτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 57 λεπτά
Συγκλονίζει η μητέρα που άφησε τον γιο της για να σώσει τις κόρες της από τη σφαγή της Χαμάς – «Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω»
Ο Εϊτάν κρατήθηκε όμηρος για 52 ημέρες, μέχρι την απελευθέρωσή του τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο ανταλλαγής - Ο σύζυγός της, Οχάντ, δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανός
Όμηροι