Κόσμος

Λιοντάρια κατασπάραξαν λαθροκυνηγό

Λιοντάρια κατασπάραξαν την περασμένη εβδομάδα σε καταφύγιο άγριων ζώων της βορειο-ανατολικής Νότιας Αφρικής άνδρα που η τοπική αστυνομία θεωρεί ότι ήταν λαθροκυνηγός.

Τα υπολείμματα του λαθροκυνηγού ανακαλύφθηκαν το Σάββατο στο ιδιωτικό καταφύγιο Hoedspruit, κοντά στο γνωστό εθνικό πάρκο Krüger, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Φαίνεται ότι ο τύπος κυνηγούσε όταν δέχθηκε την επίθεση αγέλης λιονταριών. Τον κατέφαγαν σχεδόν ολόκληρο, δεν άφησαν παρά το κεφάλι και λίγα κομμάτια σάρκας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Δίπλα στον λαθροκυνηγό βρέθηκε το οπλισμένο τουφέκι του.

Τον περασμένο χρόνο, πολλά λιοντάρια βρέθηκαν στην περιοχή νεκρά, δηλητηριασμένα, με τα κεφάλια και τα πόδια τους κομμένα, μάλλον για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της παραδοσιακής ιατρικής.

Οι ρινόκεροι, το 80% του παγκόμσιου πληθυσμού των οποίων ζει στη Νότια Αφρική, είναι τα κύρια θύματα της λαθροθηρίας στην περιοχή.

Πάνω από χίλιοι ρινόκεροι σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοτιοαφρικανικών αρχών, θύματα του διεθνούς παράνομου εμπορίου των κεράτων τους που είναι περιζήτητα στην Ασία για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ