Κόσμος

ΗΠΑ: Αστυνομικός αρνήθηκε να πυροβολήσει μαύρο ύποπτο αλλά δικαιώθηκε

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας αστυνομικός από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Είχε απολυθεί γιατί αρνήθηκε να πυροβολήσει έναν μαύρο και ένοπλο, ύποπτο.

Ο αστυνομικός δεν το άφησε έτσι. Και τελικά δικαιώθηκε. Όπως έγινε γνωστό, θα πάρει αποζημίωση ύψους 175.000 για αδικαιολόγητη απόλυση.

Η οργάνωση προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων (ACLU) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η πόλη του Γουέιρτον, όπου εργαζόταν ο αστυνομικός, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του και θα του καταβάλει 175.000 δολάρια.

Η υπόθεση που σόκαρε τις ΗΠΑ

Στις 6 Μαΐου 2016 ο Στίβεν Μέιντερ, πρώην πεζοναύτης, απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ο 27χρονος αστυνομικός έφτασε στο σημείο είδε τον ύποπτο Ρ. Τζ. Ουίλιαμς «προφανώς εκτός εαυτού», με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, σύμφωνα με την ACLU.

Ο Μέιντερ τού ζήτησε να βγάλει τα χέρια από την πλάτη και τότε ο Ουίλιαμς του έδειξε ότι κρατά όπλο. Ο αστυνομικός τού ζήτησε να το αφήσει στο έδαφος, κάτι που ο ύποπτος αρνήθηκε να κάνει, προκαλώντας τον Μέιντερ να τον πυροβολήσει.

«Αντί να πυροβολήσει ο Μέιντερ, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική του εκπαίδευση, προσπάθησε να τον ηρεμήσει», αναφέρει η ACLU. «Χαμήλωσε τον τόνο της φωνής του, κοίταξε τον Ουίλιαμς στα μάτια και του είπε “δεν θα σε πυροβολήσω, αδελφέ μου, δεν θα σε πυροβολήσω”».

Τράβηξαν άλλοι τη σκανδάλη

Όμως όση ώρα ο Μέιντερ διαπραγματευόταν με τον Ουίλιαμς έφτασαν στο σημείο δύο ακόμη αστυνομικοί. Ο δράστης έστρεψε το όπλο του προς εκείνους. Ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με τέσσερις σφαίρες. Το όπλο του υπόπτου δεν ήταν γεμάτο.

Οι αξιωματούχοι της πόλης Γουέιρτον κατηγόρησαν τον Μέιντερ ότι «πάγωσε» στη διάρκεια του περιστατικού και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον απέλυσαν. Αντίθετα, ο αστυνομικός που σκότωσε τον Ουίλιαμς δεν αντιμετώπισε κατηγορίες…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες