Πολιτική

Τζανακόπουλος: Έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας ο Μητσοτάκης

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis κατηγόρησε τη ΝΔ για «απολύτως φοβική και ενοχική συμπεριφορά όλο το τελευταίο διάστημα», σχολιάζοντας πως κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτή η στάση "μυρίζει ενοχή".

«Ακολουθούμε τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες και από εκεί και πέρα θα βγάλουμε τα θεσμικά προβλεπόμενα συμπεράσματα», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, προσθέτοντας ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τη συζήτηση στην Ολομέλεια και την ψήφιση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ και για τη στάση της να επιμένει ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία. Είπε ότι οποτεδήποτε πολιτικά πρόσωπα φέρονταν να εμπλέκονται σε υποθέσεις που αποτελούν σκάνδαλο, έφερναν στην επιφάνεια τη θεωρία περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης. Σχολίασε ότι η ΝΔ, παρότι επαναλαμβάνει διαρκώς αυτή τη θεωρία, δεν έχει πει ακόμα: ποιος και με ποιον τρόπο την έστησε και πώς είχε τη δυνατότητα να εμπλέξει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το FBI, την ελληνική Δικαιοσύνη κτλ.

Τζανακόπουλος: Η Τουρκία αυξάνει την ένταση και τις πιθανότητες για ατύχημα στο Αιγαίο

Φοβική και ενοχική η συμπεριφορά της ΝΔ

«Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», σχολίασε, για να προσθέσει πως «αυτό που θα πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να συμβάλει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στη διαλεύκανση της αλήθειας». Κατηγόρησε τη ΝΔ για «μια απολύτως φοβική και ενοχική συμπεριφορά όλο το τελευταίο διάστημα», σχολιάζοντας πως κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτή η στάση “μυρίζει ενοχή”.

Προσέθεσε ότι με τη στάση της προσβάλλει τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση, δεν ακολουθεί μια θεσμικά υπεύθυνη πολιτική, αλλά προσπαθεί να προκαλέσει εντυπώσεις. Ωστόσο, είπε, έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού ότι εδώ και σκάνδαλο υπάρχει, και πολιτική εμπλοκή υπάρχει και πως το ζήτημα είναι αυτή να προσωποποιηθεί, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση από τη μεριά της θα κάνει ό,τι μπορεί. Υποστήριξε ότι, στον αντίποδα, «η ΝΔ θα προτιμούσε τη συγκάλυψη, καθώς η εξέλιξη της υπόθεσης την επηρεάζει στον ίδιο της τον πυρήνα».

Για την «επίθεση» στους προσταυτευόμενους μάρτυρες

Ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε έρμαιο και άγεται και φέρεται από συγκεκριμένες δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ και μάλιστα τις ίδιες που τον ανάγκασαν να αλλάξει θέσεις στο ονοματολογικό, δυνάμεις, που του περιορίζουν το εύρος των δυνατών αποφάσεων». «Είναι έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας που δεν του επιτρέπει να κινηθεί με τον τρόπο που θα ήταν επωφελέστερος για τη ΝΔ», σχολίασε.

Ως προς την “επίθεση” που γίνεται απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι αυτό γίνεται ενδεχομένως επειδή όσοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θεώρησαν ότι αυτοί είναι ο αδύναμος κρίκος. «Δεν είναι και η αποτελεσματικότερη υπερασπιστική γραμμή για τους ίδιους», σχολίασε, προσθέτοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες δικονομικές διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας και πως το καλύτερο απ΄ όλα θα ήταν όσοι φέρονται να εμπλέκονται να απαντήσουν επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας.

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της ΝΔ να βάλει στο κάδρο και τον κ. Κουρουμπλή, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να αποδείξει ότι “όλοι ίδιοι είναι”, δεν νομίζω ότι η υπόθεση που αφορά τον υπουργό Ναυτιλίας έχει καμία σχέση με τα όσα καταγγέλλονται για την υπόθεση Novartis». Επισήμανε ότι άλλωστε η υπόθεση αυτή έχει εκκινήσει από μια μήνυση που κατέθεσαν Λοβέρδος – Χριστοφιλοπούλου, «καμία σχέση λοιπόν με τα όσα καταγγέλλονται για τη Novartis».

Για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ

Ως προς το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στη βάση του πλαισίου που έχει τεθεί με τους γείτονες μας. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», ανέφερε, για να προσθέσει ότι ωστόσο δεν θέλει αυτή τη στιγμή να προεξοφλήσει τίποτα. «Δουλεύουμε στην κατεύθυνση για να υπάρξει μια συμφωνία για σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που προϋποθέτει τη συνταγματική αναθεώρηση από τη γείτονα, ειδικά σε ό,τι αφορά τη συνταγματική της ονομασία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά